用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英鎊
go

英鎊 [複製鏈接]

其實英鎊匯率,應該糸由幾多對幾多入貨先最實際?

1    0    0    0

引用:其實英鎊匯率,應該糸由幾多對幾多入貨先最

原帖由 tonychan9 於 15-08-17 發表
其實英鎊匯率,應該糸由幾多對幾多入貨先最實際?
其實英鎊一般會在$11.X至$15.X呢個範圍上落,而現價$12.168就已經低過中間價,所以如果依家要用或短期內要用,就要買喇!如有機會跌落$11.X,咁就要買多D傍身都唔怕。

最近兩年最低由11.6至12.6之間上落,現在價位都OK。

引用:Quote:原帖由+tonychan9+於+15-08-17+發表

原帖由 亮燈 於 15-08-17 發表
其實英鎊一般會在$11.X至$15.X呢個範圍上落,而現價$12.168就已經低過中間價,所以如果依家要用或短期內要 ...
謝謝!我準備比個女過幾年去英國留學用,有沒有建議點樣購入和定存呢?因為我不太懂這些!

引用:最近兩年最低由11.6至12.6之間上落,現在價

原帖由 waichung1962 於 15-08-17 發表
最近兩年最低由11.6至12.6之間上落,現在價位都OK。
謝謝!

引用:Quote:原帖由+亮燈+於+15-08-17+發表其實英

原帖由 tonychan9 於 15-08-17 發表
謝謝!我準備比個女過幾年去英國留學用,有沒有建議點樣購入和定存呢?因為我不太懂這些!

...
我覺得如果冇貨就可以買定做貨底,之後等佢再低(如果有的話),低到$11.X就要買多D,而你有幾年時間就可以做住定期先(雖然低息)

王家爸爸    發表於 15-8-18 15:24

引用:Quote:原帖由+tonychan9+於+15-08-17+發表

原帖由 亮燈 於 15-08-17 發表
我覺得如果冇貨就可以買定做貨底,之後等佢再低(如果有的話),低到$11.X就要買多D,而你有幾年時間 ...
吾該哂!

tonychan9 發表於 15-8-17 17:01
吾該哂!
唔使客氣

吾該晒

亮燈    發表於 15-8-18 20:39

tonychan9 發表於 15-8-17 14:25

...
如果係幾年之後先去,又想買定、我會買 Bond 或者 Certificate of Deposit。 原因係利息比較高(每年差少少利息,幾年之後其實差別很大)。 二來,如果英國經濟下滑,英磅同利息都會跌,Bonds 同 CDs 會升值,升值可以補償部分磅跌既輸失。

引用:Quote:tonychan9+發表於+15-8-17+14:25+謝

原帖由 王家爸爸 於 15-08-19 發表
如果係幾年之後先去,又想買定、我會買 Bond 或者 Certificate of Deposit。 原因係利息比較高(每年差少少 ...
Thank!

王家爸爸 發表於 15-8-19 09:48
如果係幾年之後先去,又想買定、我會買 Bond 或者 Certificate of Deposit。 原因係利息比較高(每年差少少 ...
請問在那裹買?

王家爸爸  銀行  發表於 15-8-21 09:21

samsam123321 發表於 15-8-20 23:58
請問在那裹買?

如果係HSBC,可以係網上買,我估其他銀行應該都係。
‹ 上一主題|下一主題