用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 中三過去加拿大or UK
go

中三過去加拿大or UK [複製鏈接]

如果計劃中三安排仔出去讀書,好似大部分人去UK,其實點解唔去Toronto?我唔系agent,只想了解全面D。
如最後想仔留在外國生活,咁會那裏好D?
請賜教

0    0    0    0

引用:如果計劃中三安排仔出去讀書,好似大部分人

原帖由 LC167 於 15-07-13 發表
如果計劃中三安排仔出去讀書,好似大部分人去UK,其實點解唔去Toronto?我唔系agent,只想了解全面D。
如最後 ...
個人意見,睇下邊度有人照顧先,如果冇,我就揀UK,將來想在外國生活,就係將來阿仔既事,由佢決定。

回覆:亮燈 的帖子

Thanks your comment. 無人在外地就UK是因為環境比較安全定系其他原因?本人只在香港讀書,真系無乜經驗

引用:Thanks+your+comment.+無人在外地就UK是因

Thanks your comment. 無人在外地就UK是因為環境比較安全定系其他原因?本人只在香港讀書,真系無乜經驗:ig ...
主要係英國既教育質素、傳統、安全及OEA

引用:如果計劃中三安排仔出去讀書,好似大部分人

如最後 ...
你個仔幾大?如果已經中學,佢地已有自己想法,我同我仔傾過去吾同國家嘅好同吾好,佢一直都揀uk,佢嘅理由好直接…佢對英國英文較有信心同安全感,而我就相信uk嘅boarding school比其他地方歷史更悠久,制度較完善

LC167 發表於 15-7-13 09:51
如最後 ...
我亞女都是這樣回答我,英國比教安全及傳統教育。美國佢話太吾安全,成日都有槍擊事件。佢有個舊同學去咗美國讀書,晚上在宿舍聽到槍聲,好驚。加拿大比較少Boarding School,所以都無考慮。
‹ 上一主題|下一主題