用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港華人基督教聯會真道書院 6月27日見完, 小朋友咩都唔肯講...
樓主: cocokan2004
go

6月27日見完, 小朋友咩都唔肯講... [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+sallyshlau2+於+15-07-08+發

原帖由 sallyshlau2 於 15-07-08 發表
初初我囝問極都只係答有拋沙包,畫畫,過了一個星期他告訴我有6頁紙要做,包括找朋友,連缐等等,及拋沙包 ...
我女話3 次,佢跌左一次

回覆:SWEETANN 的帖子

我仔畫畫只係畫了一個自己,其他全無

引用:Quote:原帖由+sallyshlau2+於+15-07-08+發

初初我囝問極都只係答有拋沙包,畫畫,過了一個星期他告訴我有6頁紙要做,包括找朋友,連缐等等,及拋沙包 ...
十次應該係練習,得45mins無可能逐個小朋友同老師互拋十次

回覆 SWEETANN 的帖子

我個仔話其他小朋友拋2次, 佢得1次.  佢話佢接到. 但比返老師就專登好大力. 等老師接唔到.  仲話自己好勁, 老師都接唔到佢既豆袋.   唉, 唔怪得之佢拋一次啦.  老師5想執豆袋都費事叫佢拋2次!!!"今日要係屋企同佢玩拋波佢先肯講返出來..."   

順勢再問下佢有無玩"搵朋友"...佢話佢搵左八爪魚. 因為佢最中意八爪魚,  八爪魚先係好朋友, 同佢都有8隻腳.唉......如果"天真無知"係入選條件...我地一定有2ND INTERVIEW!!!!

回覆:cocokan2004 的帖子

你個仔超攪笑

小朋友表現真係好難控制

回覆 cocokan2004 的帖子

My son told me he also picked octopus as the friend of sea turtle too. But I don't know what is the question indeed

Doris_Ray  my daughter told me she picked crab, because both of them living in the sea and has shell.  發表於 15-7-16 16:18

豆袋,阿女話和老師互拋3次

回覆:CherryPicker 的帖子

我囝可能和同學互拋也加入去,當十次

阿囝話第一次試拋, 接唔到,
跟住第2,3次就係真既,佢就接到.
我問佢拋比老師老師接唔接到,
佢話佢係老師梗係接到

回覆 I_O_U_baby 的帖子

你個仔係正路小朋友唸法!!!   

不過D人話近年多功課左, 深左. 原本我想找間活D既, 小功課D既,   同唔使再考中學.  但聽說有D小朋友跟唔上, 轉返出來.  

cocokan2004 發表於 15-7-14 17:17

我都有聽朋友咁講, 仲叫我諗清楚添.
不過幾千人考, 收左先算啦,宜家都唔到我揀

這裡是真道啊!!

I_O_U_baby  哈....... 記錯左, 改返咁快比你睇到.  發表於 15-7-14 17:27

回覆 wing.2bb 的帖子

I guess the correction answer should be crab too
Finger crossed we will have 2nd interview as we really like LOGOS.

引用:回覆+I_O_U_baby+的帖子 你個仔係正路小朋

原帖由 cocokan2004 於 15-07-14 發表

平日2~3樣功課(有時無),星期五唔多過5樣,叫多功課嗎?我囡9月升小三

joyjoyparent    發表於 15-7-19 19:45
cocokan2004  thanks  發表於 15-7-16 19:10

回覆:6月27日見完, 小朋友咩都唔肯講...

幾時会知有冇得second in架?Thanks

回覆 lokka0611 的帖子

有家長話10/8個星期,學校會寄信。

我個仔反而有講同大家唔同既係, 佢話有帶小朋友去洗手間,
但老師無一齊入去的, 唔知真定假?

‹ 上一主題|下一主題