用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將軍澳幼稚園選擇
go

將軍澳幼稚園選擇 [複製鏈接]

引用:青衣商會將軍澳幼稚園很不錯!活動教學,阿

原帖由 penapokda 於 15-06-27 發表
青衣商會將軍澳幼稚園很不錯!活動教學,阿囝好愛返學,校長好有heart去搞幼兒教育,可以去了解下!

...
但上次interview, 反而令我最唔中意尼間。問成十幾張紙既問題,問得好冇感情,好似當小朋友係答問題既工具。

其實對住一個兩歲幾既小朋友,真係冇必要咁木冇表情,可能佢地注意學術能力,但講到底,都只係村校一間。

引用:同感,之前參觀過青商,聽老師講解及自己觀

原帖由 minidonut0131 於 15-06-29 發表
同感,之前參觀過青商,聽老師講解及自己觀察都好鐘意。奈何到面試當日,有著另一種感覺。被安排 ...
都係喎,上次個老師問我小朋友鐘意食乜,佢答,芝士漢堡飽。其實我覺得好少佢好叻㗎,咁長。但個老師完全冇反應,好似答唔到佢心中D答案咁,例如蘋果,香蕉之類咁。

老師俾我感覺好有前設。

引用:我仔今年都入讀坑口宣道全日班,這所幼稚園

原帖由 tszkingmama 於 15-09-11 發表
我仔今年都入讀坑口宣道全日班,這所幼稚園比我想像中好,因為無諗到學券幼稚園也可以提供每日net teacher ...
我本來都有宣道AM offer, 非常喜歡佢有 net. 但始終覚得校舍太細。最後揀左方王,因為覚得地方寛敞,光缐足,有音樂室,圖書館。而且保良局教學一直都有質素。

唯獨係冇net

‹ 上一主題|下一主題