用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 仲有邊間私立直資仲收表?
go

仲有邊間私立直資仲收表? [複製鏈接]

如題

2    0    0    0

回覆:仲有邊間私立直資仲收表?

我都想知

引用:我都想知+ +

原帖由 mayyylai 於 15-06-20 發表
我都想知
x2

試下音小,舊年有朋友七月問都肯ln,有收。

[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD7/110360/114629.11023512.35296.jpg[/img]請click 入@charlotte 靚相1輯@

引用:如題 +

原帖由 csccyab 於 15-06-20 發表
如題
試下神召會馬理信,黃大仙區私小。

男定女?如果女仔, 可試黃大仙聖母小學, 朋友試過九月開學一星期都有位俾佢轉。

引用:Quote:原帖由+csccyab+於+15-06-20+發表如

原帖由 chanti 於 15-06-20 發表
試下神召會馬理信,黃大仙區私小。
黃大仙區私小只聽過德望、音小、聖母,請問有冇多d你所提嗰間私小資料?好奇,請教

ac917 發表於 15-6-21 09:50
黃大仙區私小只聽過德望、音小、聖母,請問有冇多d你所提嗰間私小資料?好奇,請教

...
神召會呢兩三年先轉做小學咋, 佢以前係中學嚟架.  我在呢區住咗三十幾年, 都係上年先知呢間轉做小學, 上網頁睇過, 超小班, 好似 15人一班, 而且有收 SEN 學生的.

引用:Quote:ac917+發表於+15-6-21+09:50+黃大仙

原帖由 chanwendy 於 15-06-22 發表
神召會呢兩三年先轉做小學咋, 佢以前係中學嚟架.  我在呢區住咗三十幾年, 都係上年先知呢間轉做小學, 上網 ...
由中學轉小學,校舍咩好大?唔知師資如何?如果私校應該會多d資源照顧SEN小朋友,希望佢地辦好d,可以幫到多d呢方面需要嘅家庭。

引用:Quote:原帖由+chanti+於+15-06-20+發表試下

原帖由 ac917 於 15-06-21 發表

...
只知係借鏡,跟神召第—咁做愛心型教會學校,校網頁有寫。今年小—只有二班,—班只收SEN,另—班超小班只有五位學生,重有—級好似係小四。下一年度不清楚。

引用:Quote:原帖由+chanwendy+於+15-06-22+發表

原帖由 ac917 於 15-06-22 發表
由中學轉小學,校舍咩好大?唔知師資如何?如果私校應該會多d資源照顧SEN小朋友,希望佢地辦好d,可以幫到 ...
不是由中學轉小學,是只有高中再新增小學部。

神召會馬理信書院其實有咗好多年, 不過係最近三年先開小學, 但網頁已經無update, 唔知仲有冇繼續攪. 有興趣可以打電話去查詢下. 不過記信問清楚, 有冇呈分.
http://www.aogmms.edu.hk/index.php?link=home
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。
‹ 上一主題|下一主題