用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 2015-2016景林天主教
go

2015-2016景林天主教 [複製鏈接]

接近叩門尾聲, 從BK Post中已知機會很微了, 所以其實都要接受統一派位的景天了,

其實從校網再次認識景天, 成績方面可能真的會輕鬆些(認為不夠深,升中期望),個個都想入一線二線!

但想必一定係間好既小學,始於辨學悠久,我相信老師,和我想比機會自己, 因為自派位後六月冇開心過,

其實我未參觀過景天,除了註冊果日短暫既停留,當初填景天頭三志願都是因為見science加入用英文教,

和數學亦會慢慢中英形式教,我係比呢到吸引.校舍正踏25年亦知重新翻新了很多.

所以想問問現在景天上課的小朋友家長們,可否留些意見,交流一下,讓我對學校認識更多,

金年升小一,亦是景天的家長們,亦想知有沒有在此,想打個招呼,大家鼓勵交流下!

在此BK的Post我都大多追看過了,就是沒有關於現時的, 其他家長們有分享我亦想聽多些^^
   2    0    0    0

回覆:koeymok 的帖子

景天課程不是同將天一樣嗎?應該唔會唔夠深吧

回覆:2015-2016景林天主教

景天跟足了將天的課程,不會淺呢!

你仲有叩其他tko既學校呀, 其實仲有好多都未公佈結果, 或者果d掂左呢

景天用家可以分享嗎?老師一般有愛心嗎?隔離帖話佢安排扣門面試不好,要最後果對母子等成4個鐘,真係好嚇人,平時學校安排其他嘢係咪都咁無系統呢?

回覆 LuckyFish 的帖子

但係那天我小朋友去IN,前後只用1小時,再搭的士去將天IN 十一點的。。。

引用:回覆+LuckyFish+的帖子 但係那天我小朋友

原帖由 kcsam1971 於 15-06-22 發表

但係那天我小朋友去IN,前後只用1小時,再搭的士去將天IN 十一點的。。。
咁係咪首先將大人細路分開,然後校長逐個逐個小朋友見,所以見先可走先? 隔離帖個媽媽話佢小朋友係最後一個見校長所以佢前後要4個鐘先走得

我都聽說校監轉回原本景天校長後,逐步追趕課程,但實際如何其實真的不清楚呀...
因本人不太了解此校.^_^''
如是者,升中你們覺得都OK嗎?意思是課程OK但沒有熱門校那樣催谷嗎?
那樣學習到而不谷是不是都OK?起碼小朋友輕鬆些?

回覆 mrschoy 的帖子

我都聽說校監轉回原本景天校長後,逐步追趕課程,但實際如何其實真的不清楚呀...
因本人不太了解此校.^_^''
如是者,升中你們覺得都OK嗎?意思是課程OK但沒有熱門校那樣催谷嗎?
那樣學習到而不谷是不是都OK?起碼小朋友輕鬆些?

回覆 happyritamama 的帖子

我叫做進取的,很多二線學校都交了表,但可能金年太激烈,二線都多人叩,
我又沒有擺他們頭三位,所以好多連面試機會都沒有呢!只有2間見
IN的2間已從BK得知有家長取錄,所以沒有機會了.
不過昨天IN了最後的111黃永樹,競爭更大,很多人IN..>_<先謝謝你呢!

景天面試等4個鐘的那個POST我都看了,我覺得校長願意個個小朋友都想親身了解見是好事黎,  但4個鐘真的太長時間,家長亦會憂心小朋友狀況的,我想我交費用當天都想向老師了解一下安排>_<

請問你係咪景天放乙3? 乙1同2放咗邊間呢?

‹ 上一主題|下一主題