用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 陳守仁vs蔡繼有??
go

陳守仁vs蔡繼有?? [複製鏈接]

兩間都有offer,我想小女英文好和presentable,但這兩間語境都好,不知怎選好!陳守仁就在我家附近,蔡繼有要坐校巴,當然蔡繼有學費都係少少負擔,求大家意見!!
   11    0    0    0

callylai 發表於 15-6-8 22:46
兩間都有offer,我想小女英文好和presentable,但這兩間語境都好,不知怎選好!陳守仁就在我家附近,蔡繼有 ...
咁叻既!

引用:兩間都有offer,我想小女英文好和presentab

原帖由 callylai 於 15-06-08 發表
兩間都有offer,我想小女英文好和presentable,但這兩間語境都好,不知怎選好!陳守仁就在我家附近,蔡繼有 ...
If money is a concern, of course tsl

回覆:陳守仁vs蔡繼有??

CKY行IB.
TSL其實係傳統學校。

我覺得其實兩間既教學模式唔一樣。

TSL 係平靚正選擇

可惜要煩升中

回覆 BabyKD 的帖子

我都知兩間課程完全唔一樣,我只想女兒英文好同presentable,相信兩間都可以做到,所以感覺有啲難取捨!我覺得讀CKY會愉快多些,但讀TSL我就金錢上輕鬆啲,真係難難難決定!

回覆 cattz288 的帖子

陳守仁都係waiting.....今日先call我注冊!

兩間價爭一大截,如果錢是一個concern,一定陳守仁啦

Cky 小學中學唔同學費,每兩年加一次,每兩三個月交雜費。真係要預鬆少少。

引用:兩間都有offer,我想小女英文好和presentab

想問問你女女讀邊間幼稚園,可以咁叻兩間都考到既,我都想考呢2間

May I know which Kindergarten did ur kid went to? My sis hope my niece to get in this two school would like to know for reference.

真係堅想知你有乜方法去教個小朋友,呢兩間真係好難"考"入

Tsl la, 近咁多

錢係問題,Tsl啦。朋友的仔仔讀Tsl,都高小了,都仲係幾愉快。個小朋友在學校考得好前,行出來乖巧、presentable、英文亦好。

當然吾一定個個甘醒,但學校個平台有能力培養到人材,甘既學費,抵讀。

siden    發表於 15-6-9 07:29

—讀12年,要量力而為~

Jane1983  係呀,好長期的負擔  發表於 15-6-9 07:45
siden    發表於 15-6-9 07:29

TSL啦,留番個錢讀大學

讀TSL 會否因為升中壓力而不停出外再補學術+琴琪書畫等?朋友當年就係㨂左TSL見同學仔不停在外進補,每個月extra 5-7000好common

MrBeast  你估cky補+eca 又洗幾多?  發表於 15-6-9 08:30

Ocean419 發表於 15-6-9 07:55
讀TSL 會否因為升中壓力而不停出外再補學術+琴琪書畫等?朋友當年就係㨂左TSL見同學仔不停在外進補,每個月 ...
認同,陳守仁學費平,行DSE, 校內競爭較大,可能要在外面食補品才能保持一定水平,計番條數其實差不多

mimics218 發表於 15-6-9 08:32
咁大劑!
咁課外活動係學費幾倍... ...
睇搵既導師有幾高QUALI. 平平凡凡GROUP既150-200/HR. 單對單400-500/HR.
‹ 上一主題|下一主題