用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 VTC高級文憑不用面試,等結果?
go

VTC高級文憑不用面試,等結果? [複製鏈接]

之前簡左3科高級文憑,前日短訊話唔駛面試,等25/6結果。咁即係點呢?面試就話會比有條件取錄,咁無係咪即係放榜夠2222就收?
其實佢自己心中有數,但又叫我地唔好報副學士,原因係話自己唔想浪費金錢。
呢度有好多叻仔叻女,個個都講大學,我仔唔係叻,想搵吓,有無差唔多成績嘅媽媽,可以交流吓呀?
   1    0    0    0

wwyee 發表於 15-5-29 10:07
之前簡左3科高級文憑,前日短訊話唔駛面試,等25/6結果。咁即係點呢?面試就話會比有條件取錄,咁無係咪即係放榜夠2222就收?
其實佢自己心中有數,但又叫我地唔好報副學士,原因係話自己唔想浪費金錢。
...

部份院校畢業生升學率

回覆:wwyee 的帖子

要䏲你揀的科目要不要面試先架!
如果根本不用面試的,你就不会收到面試信啦!

朋友嗰女前年報左VTC2個HD課程,1個要面試,另一個不用。要面試嗰個課程最後無比conditional offer佢,但佢同學就有得2nd interview,並取得conditional offer (要求好似是18分)。不用面試的果個HD課程,就比左conditional offer佢(要求15分)。
所以要不要面試,視乎不同課程。而conditional offer就應該不會只是4個2,我想應該會是往年的入學平均分,你可參考VTC寄比你的小冊子。
‹ 上一主題|下一主題