用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 關於校園欺凌, 有冇家長上來說出經歷?
樓主: kkmun
go

關於校園欺凌, 有冇家長上來說出經歷?   [複製鏈接]

老師和學校太過份了!!!!!!!!!!
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

回覆 Zata 的帖子

是掉小朋友的鞋, 當時上音樂堂是除鞋坐在地上的

kkmun 發表於 15-9-25 23:12
回覆 Zata 的帖子

是掉小朋友的鞋, 當時上音樂堂是除鞋坐在地上的
睇完你同小朋友的經歷, 間學校D老師同校長真係好可怕, 好魔鬼
間學校.......SIU HON xxx ?

樓主,真的十分佩服你!你好勇敢,好有韌力!贏了自己,最重要是同時贏了個仔返來!多謝你寫出來讓家長們提高警覺,我認為各位家長確實要多加留意子女的表現,凡事了解多一點點!
雖然現在事過境遷,但我睇完真係仲十分氣憤!!為何這樣可以為人師表?這樣嚴重點來講是會摧毀了小朋友的一生!

回覆 Funnyohoh 的帖子

的而且確, 經過這件事情後, 我和兒子的關係非常好, 就算平時我狠狠地教訓他時, 他也會受教, 從不駁咀, 如果小朋友知道你是真心愛他的, 反叛的情緒都會降低.

回覆 kkmun 的帖子

衷心祝福你同仔仔往後的日子過得開心快樂!!

我個仔成日比人收埋D野,後來佢走去杯割他。

引用:+本帖最後由+kkmun+於+15-5-23+20:02+編輯+

原帖由 kkmun 於 15-05-18 發表

回覆 Ceci333 的帖子
點解三年級的老師總是如此差劣!
全新老師印章未有,星期一比好多寫作,閱讀理解功課。又遲通知默書,同佢講完,小孩的手冊遭殃了!

回覆:kkmun 的帖子

樓主,多謝你的分享,今年我囡都揀小學了,有你的分享更堅定我地當初决意吾睇banding只選校風好的學校。

係呀, 這校長的老婆都係另一間保記的校長, 係青衣的, 但佢地作風係咪一樣就唔知啦。

回覆:關於校園欺凌, 有冇家長上來說出經歷?

咩老師都有!

我以前去過一間屯門區小學代課,學校出名區內叻,好多升band one 中學!
眼見嘅係D男老師一小息入教員室睇股票機,D青春女老師只中意得意可愛女學生,有個名顯有家庭問題日日吾出聲烏漕到死嘅就憎死佢,對佢不聞不問,有次佢頼咗屎鬧到佢飛起!我憎到呢堆老師死:又後生又靚靚女女,心腸咁壞走去扮教育!

最可怕有一次有個5/6年級嘅吾知做錯乜,比個副校兼訓導罰佢全日貼身跟著個副校,行到邊跟到邊,咀裏要不停諗主禱文!若副校番教員室,就企響教員室最前方門口不停諗!

我而家諗番起都想用粗口問候佢地!

回覆 noellechu 的帖子

好可怕, 多數魔鬼老師都在小學, 唔知係咪因為蝦D小朋友不懂表達, 情形就好像最近發生的"特殊學校導師殴打弱能人士"事件一樣?

carchu12  係,越細越唔識反抗  發表於 15-10-5 10:31

回覆:王家爸爸 的帖子

絕對有此同感。

*{Train a child in the way he should go, and when he is old he will not turn from it. Proverbs 22:6}*

回覆:關於校園欺凌, 有冇家長上來說出經歷

睇到我喊咗,好彩轉得成,樓主做得好。真係好難想像,童年陰影

回覆:kkmun 的帖子

很明白你心痛的感受。

*{Train a child in the way he should go, and when he is old he will not turn from it. Proverbs 22:6}*

好可怕的經歷!謝謝分享

谢谢楼主分享,你是一个勇敢的妈妈,值得我学习

kkmun 發表於 15-5-29 20:43
回覆 notcool 的帖子

無用架, 只會包庇自己人, 所以先會有D家長通知記者, 但是好大壓力. 保護學校的家教會和哪些唔知頭唔知尾的家長, 好多時都會企起學校那邊, 搞到D受害者個個好似精神病甘.

最係好慘的,可以想像以上的情況。尤其是"唔知頭唔知尾的家長"的所謂捍衛。

****未經本人許可, 不得轉載****
‹ 上一主題|下一主題