用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘方方VS 何文田伽俐俐Galilee Int School 点揀好, ...
go

九龍塘方方VS 何文田伽俐俐Galilee Int School 点揀好, 好頭痛 [複製鏈接]

回覆 Heidimumu 的帖子

我BB喺Galilee讀緊K1,諗住升local小學,BB而家英文幾好,我諗對佢遲啲考小學同第時讀書都應該幾有幫助!
讀方方都好嘅,比較學術性,但就要額外幫佢補英文,
20分鐘始終太少喇!
希望幫到你啦!

Heidimumu 發表於 15-5-19 14:36
回覆 gasylie 的帖子

請問你小朋友是從K1開始讀Gis嗎?他們的課程和程度怎樣?除英文外,其他學科ok嗎?紀 ...
其實GIS嘅課程唔係完全跟IB嘅,係IB嘅Candidate School,
佢地話唔好誤會全部international School都係純happy school,
最後揀左English+Cantonese class,可以升番local小學,
2小時英文+1小時中文,
除左自由學習之外,課程有聖經role play,science, maths, arts,,,中文學寫同讀字,
原來唔係純喺學校度玩,而係happy咁學到學術上嘅知識,
同埋佢地要求小朋友要有自理能力,唔係通處走就叫happy

Jumboshrimp 發表於 15-5-19 17:52
想問下gis k2 多人成功入國際學校嗎?啱啱miss 左open day...冇得直接問學校

...

gis係新校,好似都有人讀k2,但係未會有升小學例子啦上年先開, 不過佢地行IB課程,國際學校都好welcome嘅,因為而家得少數學校成功申請到行IB課程之嘛

‹ 上一主題|下一主題