用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 真心問有無子女係林大輝讀?
樓主: MonMonLam
go

真心問有無子女係林大輝讀? [複製鏈接]

Yanamami 發表於 15-5-18 16:15
你無入呢度望下其他選擇?
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3027606&extra=page% ...
唔該你啊...

www 發表於 15-5-18 16:37
若有興趣和能力在視藝與運動方面,可以栽培她在這兩方面的發展。

有沒有試試體藝中學?要有心理準備不容易 ...
體藝係收 band 1 生, 學校係甘講, 而且亞哥當年係 band 1尾去考都唔收...
而學校去親考既都係 band 1 加特異功能....

http://www.edu-kingdom.com/forum ... &extra=page%3D3

Tks...

回覆 MonMonLam 的帖子

邱金元都係BAND 3, 但校風好似都不錯, 努力.....我仔仔都係今年升中, 所以我好明白你的感受 !

HEIHEIHEIMAMAMA 發表於 15-5-21 16:55

邱金元都係BAND 3, 但校風好似都不錯, 努力.....我仔仔都係今年升中, 所以我好明白 ...

謝謝你啊!
今年派位應該唔差喔,祝你成功!
你熟悉沙田網嗎?可否講下其他 band 3 學校校風好既選擇呢?唔該。。

醒目開學勳章 王國長老

MonMonLam 發表於 15-5-8 15:18
真心想問.... 因為上網搵 cmmts 不多... 雖然負面較多, 但學校老師 cmmts 唔錯...
希望有讀緊林大輝既家長 ...
我識人讀緊....................男仔.

舊年暑假時見佢頭髮染啡, 到 11 月見佢轉左少少色, 我已經好奇學校唔理咩.

我家姐以前住學校附近, 當時我唔知學校係 band 幾, 問家姐好唔好, 佢一個字 "差", 間唔中會見到警車係學校門口.

為左呢件事我有問過個男仔, 佢話係後面樓 d 人掟野落去學校咋, 所以先有警車係到, 信唔信大家心中有數啦.

之後個男仔都好老實咁講唔好揀佢學校, 佢只係話好多都唔係讀書囉.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 15-5-22 00:20
我識人讀緊....................男仔.

舊年暑假時見佢頭髮染啡, 到 11 月見佢轉左少少色, 我已經好奇學校 ...
Oh... 唔該晒... 我會遲些請假去望下...

Angelafyfy 發表於 15-5-16 05:50
我之前幫朋友個仔補習,讀林大輝既,佢D成績差到,中文唔得,數學唔得,科學唔得諗野唔得。

係英文好少少 ...
我隔離座有2個男仔讀緊, 已經日補夜補, 都係唔得, 但小朋友算乖.

不好意思 ! 其他BAND 3 我就不太清楚, 因我住第一城, 常經過此校附近, 見邱金元D學生OK LAW

HEIHEIHEIMAMAMA 發表於 15-5-22 14:25

不好意思 ! 其他BAND 3 我就不太清楚, 因我住第一城, 常經過此校附近, 見邱金元D學 ...
Ok, 唔該曬你啊!

tintinlam 發表於 15-5-22 14:09
我隔離座有2個男仔讀緊, 已經日補夜補, 都係唔得, 但小朋友算乖.
最緊要小朋友乖啊。。。

醒目開學勳章

引用:Quote:tintinlam+發表於+15-5-22+14:09+我

原帖由 MonMonLam 於 15-05-23 發表
最緊要小朋友乖啊。。。
我朋友個姨甥仔畢業無耐,成績係唔得,但起碼無學壞。我姨甥今年亦入讀此間

呢間想搞體育藝術又想搞讀書,其實只有band 1a學校先可以做到,佢根本無咁叻嘅人,管唔掂學生係無可避免

你睇近十年搞親呢種特色學校嘅,大部分都係band 3收場

ilovematthew 發表於 15-5-25 12:52
我朋友個姨甥仔畢業無耐,成績係唔得,但起碼無學壞。我姨甥今年亦入讀此間

...
遲啲開了學,可否分享下啊?

10090 發表於 15-5-25 13:22
呢間想搞體育藝術又想搞讀書,其實只有band 1a學校先可以做到,佢根本無咁叻嘅人,管唔掂學生係無可避免

你 ...
其實諗住讀唔到書,希望有另外一些多元化既課程讀,可以發展其他潛力。。Target 唔同。。

醒目開學勳章

引用:Quote:ilovematthew+發表於+15-5-25+12:52+

原帖由 MonMonLam 於 15-05-27 發表
遲啲開了學,可否分享下啊?
無問題呀

我朋友以前在這校教,好多二世祖,上堂無心機,男女同學關係無眼睇,連女Miss (my friend) 都想溝, Good Luck!!!

識人讀呢間學校, 體藝活動都算多嘅, 但訓導政策麻麻, 學生操行自然麻麻...

smartsuper888 發表於 15-5-31 18:51
我朋友以前在這校教,好多二世祖,上堂無心機,男女同學關係無眼睇,連女Miss (my friend) 都想溝, Good Luck!! ...

‹ 上一主題|下一主題