用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 值得為英華八個位放棄上智嗎?
go

值得為英華八個位放棄上智嗎? [複製鏈接]

心情忐忑,上智穏陣,英華好搏,大家放第二已經無機,跟住就會到聖母玫瑰
   1    0    0    0

回覆:值得為英華八個位放棄上智嗎?

點解上智會穩陣過英華呢?我一d 都唔覺,事實亦冇人知,但我個人認為,上智都要5爭1啦,英華如果少過40人報,佢機會率係大過上智好多架,深水埗區係窮區,家長學識少d,好多家長連遊戲規則都未知,眼見8個位同近100個位,正常都㨂100果個,仲要遠唔㨂,最好屋企樓下,唔會理banding 問題,照㨂,英華搬番原校,佢地根本唔會老遠返學,而學校亦會好大路教家長㨂本區,起碼衰左唔會俾人話,深水埗區只有三間私校,我覺得除lee三間外,其他津校加埋放第一嘅,我估一隻手數得曬,如果係勁叻嘅人,自行已收,唔會同你一齊玩抽獎

回覆:celiaroyfamily 的帖子

亞囡同學仔係深水埗基層家庭,去年都係博英華第一,入左!佢自行冇揀過英華,所以肯定係碌入去

回覆:celiaroyfamily 的帖子

我唔明大抽獎點解有人話選上智就穩陣,上智學額多過首選它的人?

引用:點解上智會穩陣過英華呢?我一d+都唔覺,事

原帖由 喧嘩 於 15-04-25 發表
點解上智會穩陣過英華呢?我一d 都唔覺,事實亦冇人知,但我個人認為,上智都要5爭1啦,英華如果少過40人報 ...
請問英華幾時搬回原校??

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

引用:Quote:原帖由+喧嘩+於+15-04-25+發表點解上

原帖由 gracelam 於 15-04-25 發表
請問英華幾時搬回原校??
好似 2017

引用:Quote:原帖由+gracelam+於+15-04-25+發表請

原帖由 sarali 於 15-04-25 發表
好似 2017
噢!! 咁快,如果讀多幾年幾好,到時已經高中。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

最快都要2018~
‹ 上一主題|下一主題