用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 小朋友英文教材
go

小朋友英文教材 [複製鏈接]

阿仔黎緊讀K2,想買D英文教材比佢用,
之前聽過人講迪士尼同埋牛津,
近排我仲見到係商場有間叫Waterford搞展覽,
想問下有無用家已經用過呢幾隻可以分享下心得?
   2    0    0    0

回覆:小朋友英文教材

I think reading is the best way

回覆 ChillianBullet 的帖子

我自己同老公本身就要番工, 係得星期日得閒同阿仔讀下書, 不過有時間我都會盡力放係佢身上囉, 其實係唔係要用好多時間? 我自己唔得閒會叫工人姐姐幫手囉...

回覆 852kk 的帖子

我想問即係邊隻? 其實我本身唔係咁熟...

引用:阿仔黎緊讀K2,想買D英文教材比佢用,之前聽

原帖由 chrsan 於 15-04-17 發表
阿仔黎緊讀K2,想買D英文教材比佢用,
之前聽過人講迪士尼同埋牛津,
近排我仲見到係商場有間叫Waterford搞展 ...
water ford新野wor..之前嚮前bb fair上過佢一個鐘嘅palygroup...有d流流地......

回覆 yogaman 的帖子

佢地有playgroup? 佢地套野其實係比幾歲用呢? 因為我見到佢地話係教phonics, 而家又聽你講佢地有搞playgroup?

回覆:chrsan 的帖子

引用:回覆+yogaman+的帖子 佢地有playgroup?+佢

原帖由 chrsan 於 15-04-20 發表

佢地有playgroup? 佢地套野其實係比幾歲用呢? 因為我見到佢地話係教phonics, 而家又 ...
其實系之前果個bb展, 嗰度有一間房系一d一小時talk咁上下既野.... 嗰日我啱啱入到去佢話系親子講座,一齊唱下歌玩游戲。點知一坐低就系介紹product.. 用電腦去玩游戲, 我覺得套野好悶……我個女亦都唔耐煩

其实上淘宝買oxford reading tree 同佢講故仔,再睇peppa pig 已好work, 我仔K2,有時up 个英文,連我都唔識,全部在peppa 学

可唔可以講多少少?即係話佢套野淨係玩遊戲?咁點學英文?

回覆 s.andp 的帖子

迪士尼我聽講應該唔止去到K2係咪?

引用:回覆+s.andp+的帖子 迪士尼我聽講應該唔止

引用:回覆+s.andp+的帖子 迪士尼我聽講應該唔止

原帖由 chrsan 於 15-04-27 發表
回覆 s.andp 的帖子

迪士尼我聽講應該唔止去到K2係咪?
dwe 全套系可以去到六歲什至以上,好睇小朋友程度,有d字我都未必識~

我小朋友用Oxford Path, 用左2年多,英文吾錯,一般小朋友英文書已認讀。平時我們都同他閱讀,保持閱讀習慣,少看電視。

回覆 BNTYA01 的帖子

請問你有沒有陪小朋友一起睇peppa pig 再用中文解說?
我小朋友(5歲)也有睇,但好像不太明白。

回覆:my_bride 的帖子

我冇陪架,佢自己上網search 和睇,有時佢up 个英文字我都唔識,佢話係peppa 教

引用:回覆+yogaman+的帖子 可唔可以講多少少?即

原帖由 chrsan 於 15-04-27 發表

可唔可以講多少少?即係話佢套野淨係玩遊戲?咁點學英文? ...
其實佢做完個talk我都吾知系乜,佢示範用電腦玩一d英文遊戯甘乍

Dwe係幾好的, 我囡讀k1時請左個姐姐上門温下書, 玩下遊戲咁, 佢有好多教材, 其中有dwe,  我囡好鐘意, 自此就好鐘意高飛, 英文亦識多左好多, 但老師唔單止用dwe,  有用ort同其他教材, 所以我諗用岩教材都要有人教佢, 陪佢讀先有用
‹ 上一主題|下一主題