用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 請問邊區小學對sen 小朋友支援較好
go

[學校] 請問邊區小學對sen 小朋友支援較好 [複製鏈接]

如提
   1    0    0    0

回覆:請問邊區小學對sen 小朋友支援較好

你諗住跨區?

回覆:請問邊區小學對sen 小朋友支援較好

係,我遲d公屋調千,想睇下邊區比較多

引用:係,我遲d公屋調千,想睇下邊區比較多 +

原帖由 粒粒芝士 於 15-03-02 發表
8掛一問,調遷咁易,仲可以選區?

講返正題,區區都有一d不太受家長歡迎既學校,可能係宗教原因,或是歷史因素令佢不太受歡迎,而呢類學校曾面對殺校危機,相對地對所收既學生,多點包容,當然亦有學校校長本身就好有熱誠,有教無類。
選擇適合自己小朋友既學校最重要、而唔係邊區多包容學校。你最好選定一兩區,睇學校週年報告,入面有講對SEN支援,自己再親身參觀,同負責SEN既老師傾,了解間學校係咪真係咁支援,而d支援係適合自己小朋友。

我舊年9月睇左屯門10多間小學,都有一兩間對SEN支援做得比較好,另外我港島老家果區都有一兩間參觀左、覺得ok,黎緊會再參觀多次心儀既學校,等今年9月選小學時有清晰明確目標。

回覆:methy 的帖子

我想問屯門有邊兩間學校對sen支援好thx

引用:係,我遲d公屋調千,想睇下邊區比較多 +

原帖由 粒粒芝士 於 15-03-02 發表
我遲下都調遷呀

引用:Quote:原帖由+粒粒芝士+於+15-03-02+發表係

原帖由 methy 於 15-03-02 發表

講返正題,區區都有一d不太受家長歡迎既學校,可能係宗教原因,或是歷史 ...
係呀,公屋調千係可以選區的

引用:我係2002年入讀小三既當年我間學校係出名對

原帖由 Janet._. 於 15-03-03 發表
我係2002年入讀小三既
當年我間學校係出名對sen 學生多資源既
不過間學校係私立既 ...
請問係邊間?

引用:Quote:原帖由+粒粒芝士+於+15-03-02+發表係

原帖由 我係女仔 於 15-03-04 發表
我遲下都調遷呀
你搬左去邊呀?

原帖由 methy 於 15-03-02 發表

講返正題,區區都有一d不太受家長歡迎既學校,可能係宗教原因,或是歷史 ...
我想知港島區係邊間? 謝謝

[img align=right]http://as-luv2-454139179.blog.ocn.ne.jp/nova/images/tamama.jpg[/img][img align=left]http://game.21cn.com/zhuanti/comic/keroro/images/keroro.jpg[/img]

Janet._. 發表於 15-3-3 12:33
我係2002年入讀小三既
當年我間學校係出名對sen 學生多資源既
不過間學校係私立既 ...
邊間私立學校出名對sen 學生多資源???
難不難入

私校無政府的支援

‹ 上一主題|下一主題