用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 46 + 48, 請各位JM幫忙睇!
go

46 + 48, 請各位JM幫忙睇! [複製鏈接]

小朋友坐唔定, 所以想讀活動學校, 但這樣排...必C, 特別係第二同第三, 6打后巳經係亂填....請賜教!

1) 聖愛德華天主教小學
2) 聖公會基顯小學
3) 聖公會油塘基顯小學
4) 聖公會九龍灣基樂小學
5) 基督教聖約教會堅樂小學
6) 秀明小學
7) 浸信宣道會呂明才小學
8) 佐敦谷聖若瑟天主教小學
9) 聖安當小學
10) 樂華天主教小學

3    0    0    1

醒目開學勳章

上年有人放乙1去油基都唔得,好似浪費咗乙三

yukccy 發表於 15-1-30 13:02
小朋友坐唔定, 所以想讀活動學校, 但這樣排...必C, 特別係第二同第三, 6打后巳經係亂填....請賜教!
1,2,3只可以揀一間做乙一, 其餘要放棄
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

如果進取點, 我都重會以2,3是旦一間博一博乙二.

醒目開學勳章

引用:小朋友坐唔定,+所以想讀活動學校,+但這樣排

原帖由 yukccy 於 15-01-30 發表
朋友仔仔讀緊聖愛德華,話比較多功課,如果你頭一,二,三咁填,好肯定如果你頭一入唔到既話就會跌到好後。一,二,三之中,你只可以選一間你認為最適合你小朋友既學校,而二就選你入左唔會後悔既學校,堅樂排第三都可以,上年朋友排三都入到。

hkpapa852 發表於 15-1-30 13:56
1,2,3只可以揀一間做乙一, 其餘要放棄
聖愛德華天主教小學 放乙二也不行了嗎?

醒目開學勳章

回覆:46 + 48, 請各位JM幫忙睇!

我囡2年第一選聖愛德華入左,放第一應該會入到

回覆:46 + 48, 請各位JM幫忙睇!

乙一愛德華,乙二牛基顯,其實應該以經填得好好,好大機會中。只係乙三油基顯無必要填。

2boba 發表於 15-2-1 08:03
乙一愛德華,乙二牛基顯,其實應該以經填得好好,好大機會中。只係乙三油基顯無必要填。

...
x 2,走油基顯,填完
(其實可做定聖愛德華校服)

聖愛德華與牛基, 我個人覺得牛基好d,  有朋友仔女讀過覺得牛基老師很有愛心, 教小朋友有辦法

我又覺得聖愛德華無乜唔好,又無話特別好,係間中規中矩既小學,同埋其實佢知自己定位,我覺得你可以話佢唔上進,但另一方我又覺得佢辦學理念清晰。
‹ 上一主題|下一主題