用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請問有無人知邊度book機票平呀?
樓主: simonchan
go

請問有無人知邊度book機票平呀? [複製鏈接]

醒目開學勳章

回覆:kwokyk 的帖子

多謝你的建議呀,我今日終於得到 agent 的回覆喇,下星期可以 book 機票喇,謝謝。

我仔將會升讀大學,但仍然未決定讀哪一間,未可以訂機票

wildberries 發表於 15-2-8 09:59
我仔將會升讀大學,但仍然未決定讀哪一間,未可以訂機票
会睇埋DSE result 才决定嗎?

回覆 DKmum 的帖子

要看GCE A level 成績,我仔正在英國讀Y13

wildberries 發表於 15-2-8 10:25
回覆 DKmum 的帖子

要看GCE A level 成績,我仔正在英國讀Y13
I see.

有無仔女系York讀書的家長?請問如果去York,應該響邊度轉機好呢?

醒目開學勳章

回覆:Sheep006 的帖子

見你 5/1 話 full,我早幾日前馬上出左今年dec 同明年4/1 嘅機票先,因見到價錢愈來愈貴,馬上比錢先 你買左未呀?

回覆 wing530 的帖子

你買CX? 你地使唔使轉機?開學日幾多號?我訂咗BA, 你買倒頭飛?EK總未有2016的期,可能買學生票

4號係boarder return?

醒目開學勳章

引用:回覆+wing530+的帖子 你買CX?+你地使唔使

原帖由 Sheep006 於 15-02-15 發表

你買CX? 你地使唔使轉機?開學日幾多號?我訂咗BA, 你買倒頭飛?EK總未有2016的期, ...
我買BA 倒頭飛,因開學果程買單程票,我會陪仔去開學,2/9 開學,打算早幾日去英國玩下,又買下開學用品,你訂左開學機票未呀?我打算呢程轉機,見 EK 唔平,考慮緊新航同卡塔爾航空,因平d,想慳返d來幫補下住宿費呀

醒目開學勳章

引用:回覆+wing530+的帖子 4號係boarder+return

原帖由 Sheep006 於 15-02-15 發表

4號係boarder return?
係呀,4/1 返去,不過我有d問題架,唔知宿舍幾時開,昨日刨舊帖,見有家長嘅學校係下午5-6pm 先開嘅,而阿仔BA 係一早到uk,如果係咁,唔知點安排阿仔好呀

BA倒頭幾多錢?

倫敦去你學校要幾耐?

每間學校也不相同,問返學校較清楚

引用:Quote:原帖由+Sheep006+於+15-02-15+發表回

原帖由 wing530 於 15-02-16 發表
係呀,4/1 返去,不過我有d問題架,唔知宿舍幾時開,昨日刨舊帖,見有家長嘅學校係下午5-6pm 先開嘅,而阿 ...
Usually school will be opened early for boarders on the first day of school. My son also land very early in the morning, 4pm something! His school would arrange coach to pick them up at 7.30am, arrive school at around 9am then they can have a day's rest to get over the jet lag

回覆 Ruby1219 的帖子

咁你係book當日零晨到?

Ruby 有冇guardian 介紹?

我剛剛hold埋EK,真係慘人都未到學校,都未知坐邊間航空好,就要先買到2016年嘅機票,真係煩。

醒目開學勳章

引用:回覆+wing530+的帖子 BA倒頭幾多錢?

原帖由 Sheep006 於 15-02-16 發表

BA倒頭幾多錢?
我買 BA $10xxx,之前係$9xxx 架,2日就貴左成千蚊,所以馬上出票喇,驚遲d仲貴呀

醒目開學勳章

引用:回覆+wing530+的帖子 每間學校也不相同,

原帖由 scso 於 15-02-16 發表

每間學校也不相同,問返學校較清楚
我未問呀,因訂機票時,冇考慮到呢d問題呀

‹ 上一主題|下一主題