用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 港大同學會書院中學,你地覺得好嗎?
樓主: LingLongMami
go

港大同學會書院中學,你地覺得好嗎? [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

aleung922 發表於 15-3-12 11:04
回覆 Longan 的帖子

我相信band頭的學生會放番D位出來, 所以唔好心急, 港同收生唔多, 所以會慢慢來的.  放 ...
我都相信, 其實港同比上不足比下有餘, 又未至於最top, band one頭學生可能會當rehearsal, 亦會有家長先hold住再等其他更心儀學校, 遲d總有位放出黎

希望心儀學校的家長都會有好消息

有心嘅, 寫下叩門信lor, 有無用我唔肯定, 不過唔會扣分掛? 當俾小小誠意

回覆 Charlotte_mom 的帖子

謝謝回覆!

醒目開學勳章

回覆:aleung922 的帖子

回覆 estherxx 的帖子

已收到,你小朋友讀晤讀呀?

醒目開學勳章

一齊做同學啦!

回覆:estherxx 的帖子

同你情況一樣,好鍾意,好彩又入到,但太遠,不知如何取捨,仲有一星期限期要回覆喇

我已註冊,雖然有另一間offer,但我地都係全家都很喜歡這間,所以唔想再煩呈三和大抽獎了。希望大家考到心儀中學!

回覆:港大同學會書院中學,你地覺得好嗎?

請問書院在校內是否定要學生以英文溝通的呢?不得說廣東話?謝謝回覆

http://hk.myblog.yahoo.com/

醒目開學勳章

回覆:cp3g 的帖子

醒目開學勳章

係呀, 佢好開心, 我嚇佢話呈三同畢業試都要比心機考, 考得差人家會收番你個學位, 佢話會認真考wor... haha.  
14/7要考pre-S1 attainment test, 家陣最驚數學係用英文考, 因佢係讀中小.

都預祝你小朋友考到心儀中學.  加油!

醒目開學勳章 王國長老

bkfans123 發表於 15-3-16 12:29
請問書院在校內是否定要學生以英文溝通的呢?不得說廣東話?謝謝回覆

...
唔會喇! 同老師講學術野會用英文, 我聽個女講放學後做其他野(例如課室佈置, 其他課外活動)學生同老師都會講英文, 不過其餘時間都係廣東話

有D同學鐘意開口就英文 (上黎我屋企玩都係英文), 我女就唔會, 不過成班吹水玩一樣HEHEHAHA

醒目開學勳章 王國長老

aleung922 發表於 15-3-16 13:46

係呀, 佢好開心, 我嚇佢話呈三同畢業試都要比心機考, 考得差人家會收番你個學位, 佢 ...
英文考數咩? 我都唔係好知tim (要考數咩......死喇我真係on居居)
唔怕wor, 港小上黎成班都係中數底, 大把人陪

回覆 Charlotte_mom 的帖子

我唔知呀, 不過驚咋!

大家好, 我地都係今年會入S1的同學仔呀!
未入的家長唔好放棄,副校話2 in過,去到7月都會有機會.

想問問舊生家長係咪有二手書日架. 大約約時呢 ? 謝謝!
:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:   衍沂(咩咩)係5月4日出世,only5磅8! 6個月大時是一隻18磅1的臭小豬BB! 11個月出咗十隻牙仔啦!21~2磅左右啦

請問考這間要考咩級數就有機會收呢?
‹ 上一主題|下一主題