用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 大池小魚or小池大魚
樓主: HowHowHow
go

大池小魚or小池大魚   [複製鏈接]

little_yolky 發表於 15-1-6 17:22
因為我從來唔做運動, 所以唔知, 後來肥咗, 芭蕾舞老師同我講:增肥同減肥都係游水, 我先晃然大悟, C6真係無 ...

—个礼拜两堂,游完又食,呢个係增肥programme.如果—个礼拜游五日或以上,每次操两个鐘,呢个就係減肥programme,食乜都唔肥,但一停操就会發脹啦~

我贊成小学要係大池,不过到中学就要有自知之明。事关F4揀科以成績計,做唔到頭果浸就可能被逼揀d人地揀剩而自己又唔想讀既科,会影响入U呢~

hagupit 發表於 15-1-7 08:36
識人二綫小學入到1a中學, 小學全級20名內,不算名列前茅,但英文幾好,上到中學又讀得ok,中一都keep到中上 ...

大前題喺:要喺band1英中如魚得水,就要小學英文底打的好(而家中學中文都好難,所以中文都要好,唔喺第日死中文,一樣入唔到U)。

ANChan59  好有經驗 .... 一語中的    發表於 15-1-11 22:54
mimics218  同意  發表於 15-1-7 10:17

mcl203 發表於 15-1-8 18:53
海洋公園個大池.....盡收大中細小魚嫁....各自存在大中細空間~~~
人類個eco system唔一样~

大同小池间,係咪仲有好多唔同size既池?
‹ 上一主題|下一主題