用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 34校網 vs 35校網
樓主: charchar2001
go

34校網 vs 35校網   [複製鏈接]

charchar2001 發表於 15-1-5 00:56
35,62
35天神就勁深,奉基和奉千就算輕鬆,紅馬及黃宣就中等。

引用:+本帖最後由+hkpapa852+於+15-1-3+13:38+編

原帖由 hkpapa852 於 15-01-03

貓貓人 發表於 15-1-5 02:00
請問11網為何唔洗博?我有仔有女,想考慮搬11網,請問如何排?
11網唔係唔駛搏, 只係就算乙一搏盡, 今年都應該仲可以有D唔係太差的學校放係乙二或者乙三做到保險線.

但近兩三年, 由個D教育專家到EK個個都叫人去11網, 過多一兩年仲係咪咁好景就好難講啦!

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:Quote:貓貓人+發表於+15-1-5+02:00+請問11

原帖由 hkpapa852 於 15-01-05 發表
11網唔係唔駛搏, 只係就算乙一搏盡, 今年都應該仲可以有D唔係太差的學校放係乙二或者乙三做到保險線.

但 ...
乙二或乙三有邊幾間比較穩陣又唔太差架?

貓貓人 發表於 15-1-5 13:54
乙二或乙三有邊幾間比較穩陣又唔太差架?
參考下啦:
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2851936&highlight=Net%2B11
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆:34校網 vs 35校網

62網有什麼建議?

引用:Quote:貓貓人+發表於+15-1-5+13:54+乙二或

原帖由 hkpapa852 於 15-01-05 發表
參考下啦:
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2851936&highlight=Net%2B11
很有用,謝分享

charchar2001 發表於 15-1-5 17:11
62網有什麼建議?
62網好似過去幾年都要向64, 65同66網借位, 即係本區學校學位(計埋寶校)唔夠..... 咁派位結果應該唔會太好, 無謂諗啦!

引用:Quote:charchar2001+發表於+15-1-5+17:11+6

原帖由 hkpapa852 於 15-01-06 發表
62網好似過去幾年都要向64, 65同66網借位, 即係本區學校學位(計埋寶校)唔夠..... 咁派位結果應該唔會太好,  ...
好可憐

你好hkpapa852 ,

甲部份是否只填甲一,會快啲去乙一抽?

hkpapa852  無關係, 要等所有人抽晒甲部   發表於 15-1-7 17:08

mamashop 發表於 15-1-7 17:05
你好hkpapa852 ,

甲部份是否只填甲一,會快啲去乙一抽?
坦白講, 聖十架前身係2間45網既寶校, 係咪值得期待呢? 我有保留囉.
日修過去5年自行階段都收生不足, 靜山過去5年都只係上年自行階段收足, 之前都係收唔足

記得就算填好哂心水... 淨低既位置 都要填埋區... 唔好話無心水就漏空佢.
我朋友因為漏空 無啦啦派左去隔離區 要叩門返原區

明白, 謝謝

TOLAM 發表於 15-1-7 17:44
記得就算填好哂心水... 淨低既位置 都要填埋區... 唔好話無心水就漏空佢.
我朋友因為漏空 無啦啦派左去隔離 ...
除非個區本身要借其它校網D位, 如果唔係, 就算只填乙一, 唔中都唔會派去其它網.

得15分... 想博天神..因為仲有細女.... 博到有10幾年煩少d, 不過壓力一定爆煲..

引用:得15分...+想博天神..因為仲有細女....+博

原帖由 mukmuk 於 15-01-08 發表
得15分... 想博天神..因為仲有細女.... 博到有10幾年煩少d, 不過壓力一定爆煲.. ...
祝你成功啦

大抽獎是否, 真的是大抽獎, 任何教都唔會有分嗎?
如信教果d, 只可填 PART A?

hkpapa852  計分個part叫自行, 已結束   發表於 15-1-9 11:36
‹ 上一主題|下一主題