用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 樓抽心
樓主: ooass
go

樓抽心 [複製鏈接]

引用:Quote:siden+發表於+14-12-27+19:00+也同意

原帖由 hkpapa852 於 14-12-27 發表
我覺得唔係怕唔怕問題,如果你水電煤固網電話同有厘印租約任何一樣都冇,即係無住址証明 ...

樓主應該總有水電煤掛,佢個post 已寫有以上文件。

打左厘印既租約....就代表係果到住??....我估唔係瓜 ~~~

引用:打左厘印既租約....就代表係果到住??....我

原帖由 mcl203 於 14-12-27 發表
打左厘印既租約....就代表係果到住??....我估唔係瓜 ~~~
一個男人同你註册結婚,未必係真係好愛你。之但係連註冊都唔肯,佢真心愛你嘅機會更細。

咁所以,當然係正正式式stamp咗,令人信服嘅機會大過連stamp都未stamp啦。

Laimui827    發表於 14-12-28 01:08

回覆:搬屋租樓抽心儀校綱

balj 發表於 14-12-29 15:52
random會check有厘印租約, 有朋友已中過
Check厘印租約已經係小事, 我朋友幾年前仲要家訪添!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

我朋友交了水電媒,之後抽中了交不出進一步証明(我估係租約,因為單位已租比其他人),結果要withdraw。

引用:我朋友交了水電媒,之後抽中了交不出進一步

原帖由 964000 於 14-12-29 發表
我朋友交了水電媒,之後抽中了交不出進一步証明(我估係租約,因為單位已租比其他人),結果要withdraw。

...
補足: 抽中了要複查

回覆 964000 的帖子

Can you explain more in details about this case? Your friend need to withdraw the admission because his flat was rented to others and unable to provide EDB for home visit? I am going to buy a new flat and plan to move out the current flat in coming July once the June result was announced due to the fact that the home space is not enough. I live in the current flat for more than 7 years (owner of the flat). If that is true, that means we need to stay until Sep 1, 2015?

Any mama knows more details and can share with us?

醒目開學勳章 王國長老

家長如有進一步查詢,請與教育局學位分配組聯絡。

地址:
九龍觀塘偉業街223號宏利金融中心2樓2室

電話:
2832 7700, 2832 7740

Thanks, Charlotte_mom!

咁即係租套房都得?
我知有Db6租套房抽學校!

‹ 上一主題|下一主題