用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 返學之後再加轉天氣就時常病
go

返學之後再加轉天氣就時常病 [複製鏈接]

大家返學之後再加轉天氣就會時常病嗎?我的小朋友不喜歡穿大褸,雞仔嘜內衣有用嗎?都要200幾,小朋友又好快長高,值得賣2至3件嗎?

0    0    0    0

引用:大家返學之後再加轉天氣就會時常病嗎?我的

回覆:achieverone 的帖子

天氣凍當然需要添衣啦,梗係買定幾件傍身啦,大人都要啦何妨小b

引用:大家返學之後再加轉天氣就會時常病嗎?我的

原帖由 achieverone 於 14-12-13 發表
大家返學之後再加轉天氣就會時常病嗎?我的小朋友不喜歡穿大褸,雞仔嘜內衣有用嗎?都要200幾,小朋友又好 ...
羊毛底衫一定要有啦。著羊毛前,加件薄底衫係底,唔駛羊毛底衫直接貼住皮膚,可以唔駛洗得太密,同時一樣保暖。可以買少件之外,最重要係羊毛底衫唔可以洗得太密,唔係好快就唔夠保暖。呢樣係老人家教我架!

回覆:返學之後再加轉天氣就時常病

病密左唔駛太擔心,最緊要唔係咩大病,小病是褔呀。其實因為家下現代既家長,太怕小朋友接觸細菌,小朋友接觸細菌少,就唔夠抵抗力。佢返左學,自己接觸多左,慢慢就會習慣左的細菌,就會少的病架啦。

‹ 上一主題|下一主題