用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖心pm vs 浸信會am
go

聖心pm vs 浸信會am [複製鏈接]

聖心pm  vs  浸信會am (偉華中心) 應該簡邊間好 ? 聖心近年負評真係麻麻, 我好驚同個仔簡錯學校呀
   0    0    0    0

jaydenwong0201 發表於 14-12-10 15:33
聖心pm  vs  浸信會am (偉華中心) 應該簡邊間好 ? 聖心近年負評真係麻麻, 我好驚同個仔簡錯學校呀  ...

我是聖心現在PM 用家,

你信負評和驚, 就放棄聖心...   有對聖心有信心既媽媽等緊

回覆 tiggeryyw 的帖子

我出POST 就係想有讀緊既家長分享一下, 比少少意見, 唔係我出POST 嚟做乜野呀 ?

回覆:聖心pm vs 浸信會am

聖心唔係22号網上出offer咩?

回覆 kinyan11 的帖子

收哂信啦, 我估之後出果D 係後補或唔收果D

回覆:聖心pm vs 浸信會am

我估樓主講緊唔係堅道聖心

tiggeryyw  係沙田...  發表於 14-12-10 16:22

jaydenwong0201 發表於 14-12-10 16:08

我出POST 就係想有讀緊既家長分享一下, 比少少意見, 唔係我出POST 嚟做乜野呀 ?:th ...

恕我得罪講句,  聖心真係有好多負面POST, 也有好多讚好.... 呢間幼稚園不是今年新開... 已五十年..

我相信你也許有去看看前幾年的評語和理解自己小朋友情況才去報這間幼稚園.  年年都排大隊去申請, 你也是排大隊其中一個..

為何現在才質疑它是否好壞???  真有趣..

我是真正用家.... 那抹黑聖心那言論, 不知那裡人是真心或有意去唱衰...
聖心老師好好, 友善, 盡責... 小朋友喜歡學校

什麼冇愛心, 黑面老師. ...  sorry... 不想認同..
程度淺, 一般學卷學校程度. 講完!

不喜歡, 勿插

聽完你咁講, 都安心D, 我唔係話要抺黑聖心, 我報佢係同大家家長一樣, 係心水就一定會報左先, 因為龍年大把人爭學位, 報少一間就少一個機會, 我都好希望出面D 負評係假啦

jaydenwong0201 發表於 14-12-10 16:29

聽完你咁講, 都安心D, 我唔係話要抺黑聖心, 我報佢係同大家家長一樣, 係心水就一定 ...
我是真正PM 用家.... 老師的而且確係盡責.... 家長日講完女上堂情況,

隔了兩星期再主動電話我, 開心話我聽女兒有進步,
女也說老師稱讚她. 她要和老師一起玩玩具, 又話要送聖誕咭俾老師
細路仔好直接鍾意就鍾意.... 唔LIKE 就唔LIKE... 冇得逼...

我不是話樓主你,

但其他那班心懷不好既打手要話聖心衰, 那"人在做, 天在看"... 做人要有德行

jaydenwong0201    發表於 14-12-10 16:45

引用:我估樓主講緊唔係堅道聖心 +

原帖由 ferrymama 於 14-12-10 發表
我估樓主講緊唔係堅道聖心
應該講緊沙田聖母無玷聖心

去沙田媽媽會, 那邊也有聖心既POST.... 看清和想清才CFM....

另外, 不知你所講是否真理浸信會附屬既幼稚園, 這辦學機構也是很好... 曾是其中一間附屬幼稚園用家, 所以有理據話OK...

請問邊度沙田媽媽會呀 ??

去回親子王國頁....
http://www.baby-kingdom.com/forum.php

王國媽媽會

THANKS

呢個遊戲現在才是第一關.... 我舊年過左,. 踢走左D小人閒言.
有排你玩,

有D CHEAP 既人越來越勁和用D CHEAP 既方法去抹黑某D學校, 陪你小朋友一起上小一,

回覆:tiggeryyw 的帖子

其實我覺得d人係因為自己仔女入唔到,立壞心腸想嚇怕有offer既家長

引用:+本帖最後由+tiggeryyw+於+14-12-10+17:14+

原帖由 tiggeryyw 於 14-12-10 發表

呢個遊戲現在才是第一關.... 我舊年過左,. 踢走左D小人閒 ...
Agree

請出 post 時 說明 係 沙田聖心, 以免讓人誤會中環 羅便臣道那間.

引用:Quote:jaydenwong0201+發表於+14-12-10+16:

原帖由 tiggeryyw 於 14-12-10 發表
我是真正PM 用家.... 老師的而且確係盡責.... 家長日講完女上堂情況,

隔了兩星期再主動電話我, 開心話我 ...
我兩個女都係聖心的!so far我很滿意學校的教法!學校很著重培育小朋友德行及自理能力!家長日當天,我們向老師表示擔心女兒太內向,社交能力弱,老師即時更進,想方法帮助小朋友,更每天向我滙報進度!實在很感謝老師令小朋友有進步!

聖心家長

jaydenwong0201    發表於 14-12-23 14:44

smallsoso 發表於 14-12-11 09:17
我兩個女都係聖心的!so far我很滿意學校的教法!學校很著重培育小朋友德行及自理能力!家長日當天,我們向 ...

係真正用家先會講真說話,

其餘D留言論  話朋友個仔, 我識得邊個邊個.. 乜乜.... 真係食花生睇好喇..

中傷學校D人,  人在做天在看....  這樣質素不配入好學校,
學校每星期用20小時教好小朋友, 都唔夠D壞心地既乜乜餘下時間洗小朋友腦..

沙田聖心用家

jaydenwong0201    發表於 14-12-23 14:44
‹ 上一主題|下一主題