用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 求用家 comments! 你地小朋友讀得開心嗎? ...
go

求用家 comments! 你地小朋友讀得開心嗎? [複製鏈接]

小朋友讀得開心嗎?老師有愛心嗎?課程會唔會過分地深?Thanks
   3    0    0    0

小朋友很開心,學校活動很多,連係學校野餐吹bubble 呢d 活動都有,而且學校硬件好,有室外室內的活動地方。
不過作為家長要有心理準備做親子功課,幫小朋友溫下書,都好多野跟!

昨天還在課室打邊爐,認識冬天會進行的活動

引用:昨天還在課室打邊爐,認識冬天會進行的活動

原帖由 gloria_cwy3 於 14-12-10 發表
昨天還在課室打邊爐,認識冬天會進行的活動
👍👍👍

回覆:tenko 的帖子

Thanks 最緊要開心的,活動又多元化,有offer 真係好開心

回覆:gloria_cwy3 的帖子

好正

回覆:求用家 comments! 你地小朋友讀得開心嗎?

請問民生多唔多功課?小朋友會唔會成日都要做功課同温書?

功課每天一份, K1 是連線,K2 是寫中文字/ ABC
WEEKEND 有親子功課
溫唔溫書,睇家長緊唔緊張成績。
我仔讀英普班,我唔識PTH ,無幫佢溫過,so far 佢都跟得上

回覆 gloria_cwy3 的帖子

老師有愛心嗎?德育如何?

引用:回覆+gloria_cwy3+的帖子 老師有愛心嗎?德

原帖由 siu_momo 於 15-01-16 發表
回覆 gloria_cwy3 的帖子

老師有愛心嗎?德育如何?
基督教宗旨嘅學校,德育應該唔洗問啦!但我都想知老師有冇愛心,包容性大唔大⋯⋯

引用:Quote:原帖由+siu_momo+於+15-01-16+發表回

原帖由 hedhed 於 15-01-16 發表
基督教宗旨嘅學校,德育應該唔洗問啦!但我都想知老師有冇愛心,包容性大唔大⋯⋯

...
不用擔心,老師好有愛心,包容度很大。我囝囝算比較活躍,老師有方法教他們守規則,有禮貌。ms的德育課程,比我想像更好。老師亦會按需要跟家長溝通,讓我們了解小朋友在校情況。

引用:Quote:原帖由+hedhed+於+15-01-16+發表基督

原帖由 cchowls 於 15-01-20 發表
不用擔心,老師好有愛心,包容度很大。我囝囝算比較活躍,老師有方法教他們守規則,有禮貌。ms的德育課程, ...
多謝你肯回覆。

引用:Quote:原帖由+hedhed+於+15-01-16+發表基督

原帖由 cchowls 於 15-01-20 發表
不用擔心,老師好有愛心,包容度很大。我囝囝算比較活躍,老師有方法教他們守規則,有禮貌。ms的德育課程, ...
按時溝通是透過電話嗎?幾耐會溝通一次?

回覆 Bloomer2014 的帖子

沒有固定時間,有問題可隨時找老師。我小朋友讀得開心,他比較頑皮,老師也有耐性教導他,亦會建議家長可怎樣輔助。

閞心呀! 老師好有愛心 ,品德教得很好!
‹ 上一主題|下一主題