用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 又一村vs荃灣迦南
樓主: sailob
go

又一村vs荃灣迦南 [複製鏈接]

回覆 winsomewoo 的帖子

No ar.,  AM class also have Net Class daily

回覆 mikisbb 的帖子

AM 9~12pm
PM  130 ~ 430PM

引用:回覆+sailob+的帖子 祈德尊迦南一星期得三

回覆 patient 的帖子

唔該晒你,咁又請問 我沙田 呢邊的, 想問 一般 校車 係幾點左右去要去到 等 ? pm 班
另外佢校車係揸車去學校里面放低 bb , 定停係學校出去 ? 如果 出面, 有冇老師幫手接入學校里面去的 ?
你小朋友 今年 k1 ? 佢之前有冇 讀預備班的? 好多問題, 唔該晒你,,,,

我想買如果讀迦南, 出去補習英文, 程度會跟得上無學卷的學校嗎?

Thank you, patient!

引用:我想買如果讀迦南,+出去補習英文,+程度會

原帖由 ilovewife 於 14-12-04 發表
我想買如果讀迦南, 出去補習英文, 程度會跟得上無學卷的學校嗎?

www.babyhome.com.tw/Bryant :-) :-) Bryant 4Years old :roll: :roll:

引用:Quote:原帖由+sailob+於+14-12-04+發表請問

回覆 mikisbb 的帖子

Sorry ar, i have no idea about the school bus to Shatin, But you can call 三主任 for details, she is very nice and responsible for shool bus.

My son is studing K1 now.   He is small B and i didn't force him to stop diaper at home.  But school helps him to stop diaper within Oct,  Well tiolet training in this school.   And he is studying Funful (Discovery Branch) with Nursery.

Hope this info can help.

Diane俊俊媽 發表於 14-12-4 16:11
唔該晒, 不過我朋友個女今年讀緊k3, 考成10 間直資, 一間都唔收, 佢都好傷心

引用:Quote:Diane俊俊媽+發表於+14-12-4+16:11+

唔該晒, 不過我朋友個女今年讀緊k3, 考成10 間直資, 一間都唔收, 佢都好傷心 ...
我女是第二區的,但我哥哥女兒在荃灣讀我幫佢睇埋女所以知道情況
抱歉我唔知你情況,但知道有考直資私校的同學有offer。
另外,我知上年K3叩門同區津小沒問題

www.babyhome.com.tw/Bryant :-) :-) Bryant 4Years old :roll: :roll:

引用:Quote:Diane俊俊媽+發表於+14-12-4+16:11+

唔該晒, 不過我朋友個女今年讀緊k3, 考成10 間直資, 一間都唔收, 佢都好傷心 ...
哪些直資?十間咁多?

回覆:sailob 的帖子

咁你個女讀緊,你覺得學校好唔好?

引用:Quote:原帖由+mintra+於+14-12-04+發表你地

原帖由 soso3509 於 14-12-04 發表
我覺..所以揀左又一村...
迦南連去in 果日個感覺都比我同老公好大壓迫感

...
Yes agreed

想請問上午班同下午班教的內容係咪一樣的? 係咪日日都有英文堂? 唔該晒,好多問題。

醒目開學勳章

回覆:又一村vs荃灣迦南

咁難考都考到,就緊係又一村啦。

thx

大家都係學卷, 如果山長水遠, 無謂啦
我in 迦南果日, 我覺得老師, 校長, ee 都好好, 校舍正常

回覆:sailob 的帖子

我都煩緊又一村及靑衣啓思,又一村下午,啓思上午,看教育局視評兩間都好,又一村下午1:7-8;啟思1:13,報告啓思十分好,又一村都好唯一改善是數學深了點及認字多了點,這其實是媽媽想要的,因跟著教署模式好明顯上小一難跟得上

回覆 JoyceMum 的帖子

我自己又一村pm, 沙田啟思 am, 不過會揀又一村,因為個環境好中意
‹ 上一主題|下一主題