用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 joyful pn result
go

joyful pn result   [複製鏈接]

waiting too, hope have good news

回覆 sami109 的帖子

仲未收到麗城既信, 等待中

我大囝讀緊麗城K班, 依家細囝等緊PN offer, 今日問校長佢話仲整理緊, 要等多幾日先有結果!
至於師生比例, 大囝嗰班18個同學, 1個net做班主任, 1個普通話老師, 另外1個co-teacher, 真係可以好好照顧每一位小朋友, 所以大囝返得好開心, 好想細囝可以一齊讀!

回覆:joyful pn result

收左am offer,8月囝囝,不過可能同哥哥讀緊K1am有關

我大囝讀緊joyful k1, 佢返學返得好開心, 超級鍾意學校既老師, 英文同普通話都有好大進步! 去到K1差不多日日有功課, 但囝囝好鍾意做, 無功課做嗰日, 係喊住話要做, 所以學校真係有方法令小朋友愉快地學習!
學校仲send左K1-K3既curriculum比我地參考, 知道黎緊既程度去到幾深, 日後要考直資同私小, 小朋友都應該打好基礎!
因為麗城分校遲左2個星期開學, 所以囝囝返左九龍塘另一間K1兩星期, 因為搭校車每程要45mins-1hr, 佢好唔鍾意, 返學第3日已經攬住我狂喊, 亦都扭計左, 到依家可以行路返學, 大囝好快就話唔返搭校車嗰間學校, 所以我依家為細囝選pn, 都會選間近既, 當然又近又語境好就最理想啦!
另外, 我有朋友囝囝之前都讀過joyful pn, 之後轉左學之園讀, 因為名氣始終大好多, 朋友都話joyful好好, 課程一啲都唔會輸蝕比學之園, pn唔記得用幾多時間已經教晒a-z phonics!
上星期囝囝學校x'mas party, 我哋幾位家長都有傾滿唔滿意學校, 個個都好正面, 都好滿意, 小朋友個個都返得開心, 唯一要挑剔係始終係新校, 行政上間中有啲亂, 但我覺得可以接受!

回覆 Suki_chowhk 的帖子

我今日問左reception, 佢無答實15年開幾多班pn, 至於師生比例就每班22-24位學生, 3位老師, NET係班主任, 另一位普通話老師, 仲有一位香港女仔做co-teacher

引用:我想問下joyful+幾錢學費一個月?雜費講左1

原帖由 Suki_chowhk 於 14-12-23 發表
我想問下joyful 幾錢學費一個月?雜費講左1380@term同埋多唔多費用要俾?我好怕d學校好多其他費用要俾,太c ...
PN學費唔肯定,但麗城 k1今年學費就4180,雜費就2180,已包習作,書本同Oxford tree故事書等,除此之外就無收其他錢喇!就算學校旅行,去左濕地公園,只係收入場費同車費,學生仲唔使比車費,好多朋友去學校旅行要$200一位,仲要大小同價,真係差好遠。

回覆:sami109 的帖子

唔擔心得太多,不過我大囝同2個朋友嘅染囝都讀過同讀緊joyful,都覺得係一個幾好嘅選擇

引用:Quote:namyatyat+發表於+14-12-24+10:40+jo

原帖由 cwy12 於 14-12-24 發表
因為我見website 係2:14, 但聽人講麗城係22-24人, 所以問下大家了解下^^
因為麗城同火炭嘅校舍都比荃景大,所以收生可以多啲,但每班就會多左1個老師
至於下年學費,因為要經教育局批准,所以未有咁快知住架

‹ 上一主題|下一主題