用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有無小朋友考小學時,同時有細佬妹考 K1? ...
樓主: DevilPig
go

有無小朋友考小學時,同時有細佬妹考 K1? [複製鏈接]

醒目開學勳章

我個大嘅同細嘅爭3年,即係大嘅K3,細嘅N班
一個考小一,一個考K1
但我無撞過期喎

回覆:有無小朋友考小學時,同時有細佬妹考 K1

大的考小一,细的考K1,雖然無撞期,但要記住那日是簡介會、攞表、交表、面試...mark 滿calendar, 神經好緊張

引用:知唔知道小學+interview+時,多唔多同+K1+i

原帖由 DevilPig 於 14-12-01 發表
知唔知道小學 interview 時,多唔多同 K1 interview 日期撞?因為岩岩有細既出世

...
我就係其中一個,無論大女定細女,我首要住得近學校,所以每報大女一間小學,就要同細女報幾間附近既幼稚園,好慘

引用:今年我都係面對同一個情況,大考小一,細考

原帖由 niclicma 於 14-12-01 發表
今年我都係面對同一個情況,大考小一,細考K1。今年仲一齊考同一學校嘅小學同幼稚園部,如果可以2個一齊中 ...
我去年大囡考小一,細仔考K1,重要公司唔比個個禮拜六放,老公又唔比我報over10間,好大壓力,最後選擇了5間最好一take過有result的學校,和弟弟只報4間,否則繼續原校上……

引用:今年我都係面對同一個情況,大考小一,細考

原帖由 niclicma 於 14-12-01 發表
今年我都係面對同一個情況,大考小一,細考K1。今年仲一齊考同一學校嘅小學同幼稚園部,如果可以2個一齊中 ...
忘了講我也是大考同校小一,細考同校K1,點知大收左,細k1 waiting

大既in小一細既in k1

回覆:有無小朋友考小學時,同時有細佬妹考 K1?

我今年就係咁。但妹妹有pN,只考龍校。無撞過

上年我係大女考小一,細女考K1。結果我同c6一人帶一個見⋯⋯
諗起都頭痛

引用:大的考小一,细的考K1,雖然無撞期,但要記

原帖由 雲牛 於 14-12-01 發表
大的考小一,细的考K1,雖然無撞期,但要記住那日是簡介會、攞表、交表、面試...mark 滿calendar, 神經好緊 ...
完全同意!我大嘅考P1,細嘅考K1,壓力好大。日日要望住個calendar做人。主要都喺攪大嘅,細嘅無乜時間理佢。兩個一齊考,我瘦咗十幾磅!

我都係大仔升小一,三仔報k1,要留意學校面試時間是否跟交表有關如先交先in,盡可能安排唔撞。

我都係。好在仔8月已開工,女十月尾先開工,基本上前後腳。而且我地兩公婆分開一人負責一個報名,面試盡量一起去。阿仔已有offer,女仲有兩問龍校interview, so far ok!

‹ 上一主題|下一主題