用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 集郵
go

集郵 [複製鏈接]

分別o係ek同fb都見到呢位集郵家長, 眼冤. 真鄧等緊o既家長唔抵(利申: 我已有offer). 可能有人話我葡萄, 但無心去讀就唔好去考la, 成日話bin間bin間收佢個仔, 我唔知佢有無去註冊, 但擺明有d一定唔會去讀, 就唔好4周圍話俾人知收左你個佢, 根本就騙like騙恭喜
   2    0    0    0

引用:個人認為,如果只是報名考,考上了唔註冊,

原帖由 IRK 於 14-11-28 發表
個人認為,如果只是報名考,考上了唔註冊,並不算集郵。

利申: 為了給兒子多些面試練習,我確實報了很多間 ...
我同你一樣,會選擇同宗教(同理念)的才報。但佢大包圍連道教都照考照報喜! 係,間道教唔會點傳教,不過都係果句,自己得左自己知就算,唔洗圍晒law

引用:雖然未見過佢喺呢度講話會放棄邊間邊間,但

原帖由 sorman 於 14-11-28 發表
雖然未見過佢喺呢度講話會放棄邊間邊間,但只要佢唔會hold哂啲位,都唔叫集郵既,始終人人都可以為自己仔女 ...
佢唔係喺自己fb status, 而係喺15/16小一 個谷都post.

回覆:Jas-MaMa 的帖子

Facebook

引用:Quote:kit1014+發表於+14-11-28+17:08+分別

原帖由 cherryird 於 14-11-28 發表
我當初都係因為唔知邊間會收, 所以都報左好多間, 最後好彩有OFFER, 但係要去將學校比較時真係難取捨, 因為 ...
報多間人之常情,咁嘅時勢係迫於無奈,但唔讀果咁多間唔洗報喜,如果難取捨就上黎ek唔下意見law, 但唔見佢post xx vs yy, 明顯佢自己心中有數! 呢種最令人不恥

回覆:sorman 的帖子

我好少開post咁旺,你唔好攪到我俾釘post 先得架

引用:我也想有回音,2間後補,1間失敗,1間未知

原帖由 chris79 於 14-11-28 發表
我也想有回音,2間後補,1間失敗,1間未知,1間第三面試,只有等無好等,仍雖等。

...
加油! 機會係留俾有準備嘅人

引用:Quote:原帖由+Angine+於+14-11-28+發表我估

原帖由 sorman 於 14-11-28 發表
冤枉呀,包大人!

我冇講呀?(雖然我因喺fb gp見到同呢邊一模一樣,copy and paste wording而估到)
無錯,copy and paste wording 暴露所為。原來大家都好心水清

引用:佢show+off+啫,有D2nd+in+衰咗又吾見佢提

原帖由 mugglekids 於 14-11-28 發表
佢show off 啫,有D2nd in 衰咗又吾見佢提。
Bin間學會咁唔識貨呀!

‹ 上一主題|下一主題