用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 46區 - 佐敦谷聖若瑟天主教小學揮手區
樓主: MAMEI104
go

46區 - 佐敦谷聖若瑟天主教小學揮手區 [複製鏈接]

回覆:MAMEI104 的帖子

今年升中成績驕人,首三志願百分之90幾,首一志願百分之80幾,高過全港平均數。今年有人入左喇沙。校長同老師非常負責,在該區口碑非常唔錯。

回覆 schumacher 的帖子

入首3志願呢個資料唔可靠, 因band 2生都可以估啱自己係band 2生, 於是抽中band 2學校. 如果係咁, 入左首3志願都好正常, 都會計入首3成功率.
呢個數反映唔到出左幾多個band 1生.

首3志願最多只可以代表家長估自己小朋友的banding準確, 以致入到自己頭三個選擇. 果個家長可能選左band 2,3的學校都未定.....

hkpapa852  呢位朋友似係幫學校賣廣告多 (打手?), 隔離又開新帖講同一樣嘢!  發表於 15-7-28 16:15

回覆 zanezane 的帖子

我有朋友讀呢間, 學習氣氛唔錯.
但S君咁出post法就幾趕客.....
好此地無銀feel....

hkpapa852  正如曾鈺成話齋: 蠢人永遠做蠢事!  發表於 15-7-28 16:26

我都唔敢在果邊搭口,廢事以為我係「枚」。。。

其實我都早講過佐聖係間「隱世48網他區」好學校,不過若然
炒到熱哂,隱世不再,得果幾個位就好蝦人揀咯!
誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

引用:回覆+zanezane+的帖子 我有朋友讀呢間,+學

原帖由 zanezane 於 15-07-28 發表
回覆 zanezane 的帖子

我有朋友讀呢間, 學習氣氛唔錯.
無所謂啦,唔好唱都無用,希望學校繼續保持辦學理念,培養更多的好學生

引用:Quote:schumacher+發表於+15-7-29+12:26+無

原帖由 ha8mo 於 15-07-29 發表
你公子係咪有打乒乓波同彈鋼琴?
學左半年鋼琴,體育方面冇特長,頭痛緊

回覆 奥脫福 的帖子

我想問,如果乙唔放佢第三,係咪無機會?
我自己偏向校風好,學生乖既學校,都係唸天主教學校會係咁。。。不過全港小學果到無呢間學校,好少資料。。
都唔知佐聖定呂小好。。。
‹ 上一主題|下一主題