用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 北角明慧出信未呀?
樓主: pekklecc
go

北角明慧出信未呀? [複製鏈接]

引用:Waiting+list嘅家長唔駛擔心,蘇浙收完生明

原帖由 shersiu 於 14-11-29 發表
Waiting list嘅家長唔駛擔心,蘇浙收完生明慧又會有位啦!我都會放個位出嚟,希望幫到大家 ...
蘇淅N班升上k要再in呢……
而且講明冇校車……
呢方面明慧優勝

Babemo 發表於 14-11-28 14:37
我嗰個係1月B,媽媽係頂級傳統名校畢業,爸爸嗰間亦喺東區內很出名,再者爸媽的職業自問不差,住東區中產屋 ...
明慧申請表都無問父母教育程度, 我諗呢個唔會係評分之一掛。反而蘇浙申請表就要填囉

回覆:北角明慧出信未呀? ...

註冊係咪可以比現金架?

引用:註冊係咪可以比現金架? +

原帖由 tracythp 於 14-12-01 發表
註冊係咪可以比現金架?
it says cheque on the form!

fanniegiggs 發表於 14-12-1 12:56
明慧申請表都無問父母教育程度, 我諗呢個唔會係評分之一掛。反而蘇浙申請表就要填囉
...
明慧有填父母分別讀邊間小學

回覆:北角明慧出信未呀?

大家明天會去交註冊費嗎?

回覆 shersiu 的帖子

Me too, 我仔am offer, 都唔會讀...之後應該有好多位放出來的:)

引用:回覆+shersiu+的帖子 Me+too,+我仔am+offe

原帖由 Lomum 於 14-12-02 發表

Me too, 我仔am offer, 都唔會讀...之後應該有好多位放出來的:) ...
我都不會去,明慧有無出reject letter? 定是等註冊後先send, waiting list 可能好快知道有無offer

引用:回覆+shersiu+的帖子 Me+too,+我仔am+offe

Me too, 我仔am offer, 都唔會讀...之後應該有好多位放出來的:) ...
mainstream or int'l ?

回覆 andyan324 的帖子

international

回覆:Lomum 的帖子

請問點解收左又唔take? 其實間學校OK嗎

回覆 心急媽媽xxx 的帖子

因為有其他offer, interview果日比我感覺個校長係sales, 好商業化,學術可能好好,但呢個價錢如可以的話我情願試下維記~

yeah! i wanted the AM offer, hope can get it

回覆 Julybabe 的帖子

pm now? Good luck~

引用:請問點解收左又唔take?+其實間學校OK嗎 +

原帖由 心急媽媽xxx 於 14-12-02 發表
當然有其他offer才不留位,每個家長都有自己的準則和見解,不代表間學校不ok,每一間學校都有它的fans. 除非有offer 的學校太類似令人有選擇困難症,盡量都不好hold住嗰位

引用:請問點解收左又唔take?+其實間學校OK嗎 +

原帖由 心急媽媽xxx 於 14-12-02 發表
我覺得明慧唔錯呀,朋友讀完comments好好,我囝上緊pg都好開心

引用:回覆+Julybabe+的帖子 pm+now?+Good+luck~

回覆 Julybabe 的帖子

pm now? Good luck~
yeah pm now, MW is our 1st choice at the moment

引用:Quote:原帖由+心急媽媽xxx+於+14-12-02+發

原帖由 socute 於 14-12-02 發表
當然有其他offer才不留位,每個家長都有自己的準則和見解,不代表間學校不ok,每一間學校都有它的fans. 除非 ...
mind to share which offer u will take?

引用:Quote:原帖由+socute+於+14-12-02+發表當然

原帖由 Julybabe 於 14-12-02 發表
mind to share which offer u will take?
我暫時take咗RHS,主要看番囡的性格,她活躍一日去兩次公園,校舍大啲多啲空間多啲她會開心啲蘇浙 spn 都是我心水。同埋我prefer宗教團體辦的學校,所以合一堂同衛理堂我都鍾意。宜家阿囡主要講英文,所以是否日日有英文堂不是我concern。我反而希望她講多啲廣東話,如果下年考龍校k1, 通常都是用廣東話。明慧同民生都是熱門學校,所以我都有報,但基於以上原因我就咁排位,大家都是想為bb找合適的學校

引用:Quote:原帖由+Julybabe+於+14-12-02+發表mi

原帖由 socute 於 14-12-02 發表
我暫時take咗RHS,主要看番囡的性格,她活躍一日去兩次公園,校舍大啲多啲空間多啲她會開心啲蘇浙 spn 都是 ...
yes ah.. as parents we wish to find the most suitable school for our lil ones…but im not sure, RHS was not on the top list amongst all in my old school days… anyways best wishes to you :) ~~~ we want to try dragon school but seems its real competitive nowadays

‹ 上一主題|下一主題