用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 玫瑰崗PN
樓主: Chujai
go

玫瑰崗PN [複製鏈接]

回覆:玫瑰崗PN

am offer too

我不是舊生亦無仔女 就讀,我不覺得我囡表現好仲有啲扭計,做唔晒指令,但是就自己做左啲同講左啲先生無叫做嘅野,或者嗰度加分呱,有offer我都有的意外。ps 是教友不過我覺得這個因素不大

回覆:wongchokit 的帖子

Agreed interview process is tiring

SPN is also my first choice but the chance is slim. Rhs 我都很喜歡 雖然有offer就不問點解,但是真是緣份遊戲。我嗰囡絕對不是順民,全程企係度不肯坐。每個task都有tried但是件玩具的texture她不like就不再做,她like嘅就主動行埋去做。老師叫嘅她未必做,無叫她又偏偏去做。不過我無迫她,越迫越發脾氣。因為我以為rhs這些傳統學校應該會揀啲乖巧易教的,有offer固然高興啦,但又不知她宜啲性格巨星fit唔fit in 這間學校,不知有無用家可以俾啲意見

回覆:cyyd 的帖子

Thanks for the info very useful

回覆:RonnyBB 的帖子

資料是邊度來,是講直資嗎?其實派位純粹計分同運氣,不關讀幼稚園事。玫記是少數俾大抽獎的幻稚園,抽得不好咪乾脆讀玫小。大部份私小都有直屬幼稚園,小一位當然不多,若target嗰啲私小,就下年考嗰啲私小的幼稚園吧

我見過有媽咪post過,不過在website 搵不到,我見到屋苑小朋友大概8:15上車,不太早可以接受,但好似有一些站好早上車

它們都有寄回准考証上面清楚mark住取錄,我想rejected同waiting有些混亂,因為張証上只有accepted同rejected 無waiting

回覆:jsf1119 的帖子

你交了留位費未?取錄証會連埋receipt寄俾你

‹ 上一主題|下一主題