用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南今日面試完,大家討論下小朋友表現如何 ...
go

迦南今日面試完,大家討論下小朋友表現如何 [複製鏈接]

我囡囡表現一般,一半做到一半無做·無問媽媽任何問題·

0    0    0    0

我個女都係, 開頭一半都好怕醜, 冇反應, 中段到尾先有合作, 我諗都係冇行了

回覆:迦南今日面試完,大家討論下小朋友表現如何

我囝囝都係,唔舒服食左藥,直頭跌哂watt,大部分都唔肯做

今日係麗港城果間in, 唔知點解要做完briefing先正式interview. 有d小朋友已經唔耐煩。

我哋都系麗港城,平日10:30要训覺,全部都識做識講,但唔愿配合,唔肯照住老师指令做。

引用:今日係麗港城果間in,+唔知點解要做完briefi

原帖由 bbbb2013 於 14-11-07 發表
今日係麗港城果間in, 唔知點解要做完briefing先正式interview. 有d小朋友已經唔耐煩。

...
小西灣都係咁,I don't like their arrangement

我個囡直頭訓咗, 訓到入課室要叫醒佢, 然後喊咗兩聲, 好彩之後冇事, 照玩, 不過全程唔笑, 唔彩人, 黑口黑面! 可能佢唔係太LIKE依間學校, 唉!

amietong 發表於 14-11-7 15:41
我囡囡表現一般,一半做到一半無做·無問媽媽任何問題·
可以分享下要考D咩嗎?

joeycwm 發表於 14-11-7 16:12
我個囡直頭訓咗, 訓到入課室要叫醒佢, 然後喊咗兩聲, 好彩之後冇事, 照玩, 不過全程唔笑, 唔彩人, 黑口黑面 ...

你小朋友係咪in堅道迦南11:45呀?

我個仔IN 金巴倫道, 安排好好. 唔使點等, 一個家長陪IN, 一個聽講座. 完全沒問家長問題, 問小朋友個名, 邊個同佢來~~個仔都唔出聲, 後面先好D, 都要按指示積木, 指下貓狗魚。最後老師送公仔, 講謝謝. 表現一般~. d 女仔好勁!

cpc608  same questions :)  發表於 14-11-7 18:42

我女明天先見堅道迦南

回覆:fruitfulsnoopy 的帖子

Haha......慘淡收場……十樣有八樣做吾到……顏色比錯,老師叫阿仔對摺毛巾,阿仔攞左塊毛抹檯……

回覆:tkity 的帖子

Didn't put up much hope.....

你地系兩位家長一齊去?

引用:Haha......慘淡收場……十樣有八樣做吾到…

原帖由 tkity 於 14-11-07 發表
Haha......慘淡收場……十樣有八樣做吾到……顏色比錯,老師叫阿仔對摺毛巾,阿仔攞左塊毛抹檯……:sickmil ...
你係咪大仔?考啲野咁深?

引用:Haha......慘淡收場……十樣有八樣做吾到…

原帖由 tkity 於 14-11-07 發表
Haha......慘淡收場……十樣有八樣做吾到……顏色比錯,老師叫阿仔對摺毛巾,阿仔攞左塊毛抹檯……:sickmil ...
對摺毛巾

引用:Quote:原帖由+tkity+於+14-11-07+發表Haha.

原帖由 ella_805 於 14-11-07 發表
對摺毛巾
我囡得14 months,  摺毛巾,冇可能。。

今日同啱啱15個月囝見,第1條問題我已晕左

老師:佢識分顏色未呀?
我:未呀!(有禮地)
老師:佢要識分架啦…
講完就攞玩具俾佢分顏色,咁啱佢撞中。

其實我心諗如果我話佢識你都信,都幾驚

回覆 amietong 的帖子

Son 20 months.
Tasks all completed - responded "apple", "orange", and "banana", "fish", "dog", "cat" + done fruit matching and sort colours (red blue yellow).
Yet not willing to answer "what's your name" and "who came with you today".

引用:Quote:原帖由+ella_805+於+14-11-07+發表對

原帖由 fatdogman 於 14-11-07 發表
我囡得14 months,  摺毛巾,冇可能。。
我地都有考,勉強我都可以話老師睇佢地大小肌肉發展多過結果……

顏色的確唔明……

‹ 上一主題|下一主題