用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 崇真主流班interview
樓主: 天使CHUBB
go

崇真主流班interview [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+karinawong1031+於+14-11-07+

原帖由 MELODY430 於 14-11-07 發表
我阿女都想幫小朋友答,我同女說,等l陣,小朋友會答(不過小朋友無出声),後來玩颜色,阿女砌完將自己晤需 ...
我覺得係好架,佢咁細個就識互相幫助。其實同樣既事,可兩面睇呢。

引用:Quote:原帖由+karinawong1031+於+14-11-07+

原帖由 sailob 於 14-11-07 發表
你真係好好,上次我哋in又一村,就係遇到咁嘅情況,我個囡要答嘅問題,比隔離大b答晒

...
咁個家長點樣?
個日in又一村,隔離個小朋友答完,我同阿囡講,小朋友叻叻。我覺得隔離小朋友既daddy,有的hill hill地個隻,q埋隻手,好似覺得佢個仔一定識。但我唔想令阿囡有壓力,唔想當係pk賽,唔係你死就我亡咁,我覺得係可以win win架。

引用:Quote:原帖由+w.ling+於+14-11-07+發表咁個

原帖由 sailob 於 14-11-07 發表
我嗰個又係爸爸嚟嘅,都係一樣,q埋隻手,好似覺得佢個囡一定識(不過佢個囡真係識晒),由得佢個囡搶 ...
咁另外個小朋友就好動的,感覺醒的,但color都有答錯。佢爸爸都有答咀架,但佢係i後哂咁坐。

引用:Quote:原帖由+w.ling+於+14-11-07+發表咁個

原帖由 悠悠110409 於 14-11-07 發表
我諗人地爸爸未必hill,多數爸爸都冇媽咪咁肉緊,如果我老公帶,佢都係坐定定懶老定,因為佢真係唔care 輸赢 ...
Haha,其實我唔太識形容個爸爸係點,佢又唔係串個隻,但個姿勢似。其實個時我都冇咩點理佢,我只睇2個小朋友in時係點,我都有同阿囡講,個小朋友叻叻呀!不過學你所講,媽媽真係會緊張的! 😆

‹ 上一主題|下一主題