用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請教有關荃灣幼兒園
go

請教有關荃灣幼兒園 [複製鏈接]

請教有關荃灣幼兒園

大家好呀, 我係新人黎架, 有d 野想請教大家, 我個女女今年8月就2歲了, 我想俾去返幼兒園識多d朋友仔, 我住係荃灣架, 如果依家報名好似太遲, 點算好呀? 我呢年先搬黎荃灣架, 我完全唔知呢邊d學校係點樣, 請問大家知唔知咩學校好呀, 可以幫下我ma?

Re: 請教有關荃灣幼兒園

你可以去邊耀良問下,如果仲有位就可以8月入讀,幾好架....
我個仔都係度讀幼兒班,依家讀緊N1,雖然校舍唔係好大,但勝在園長,老師同嬸嬸都好有愛心....
[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid131/p0b7e1bd93a444e61d3fd5b3fc63c4bc7/f7adb1c9.jpg[/img]

醒目開學勳章

bjjm
請問有沒有電話,我都想知呀!
THANKS!

邊耀良我問左LA, 要做後補呀..WOW, 冇哂位...佢話下個月交學費, 如果有小朋友唔交, 咁我個女先可以補上...

跟住我又問左綠楊, 下午班就仲有位...叫我今個星期六同BB 去INTERVIEW 呀..我想知有冇MAMA 的BB 係綠楊讀架..? 聽聞都OK , 而迦南都話有位WOR, 又唔知大家有冇意見呢 ? thanks for helping me ar, i am very nervous  

聽聞綠楊都不錯,不過好似都几多雜費
另外荃灣還有仁濟(幼兒園)呢,荃灣三間(仁濟,邊耀良,救世軍)的幼兒園口碑也很好的
另一個topic有些媽咪有談過荃灣迦南的意見,你可以在談幼稚園中的topic 找"幼稚園/幼兒園家長會一覽"

荃灣大河道雅麗珊社區中心都有架
好似係中華基督教會

另外大窩口有問聖明尼歌幼兒園
聖公會團體

雅麗珊 問左, 都係後補...而大窩口就太遠了, 因為我唔係咁想bb 坐校車, 始終仲係太細個.

邊耀良,雅麗珊 ,仁濟, 後補

其實後補入到的機會大唔大啦...綠楊校舍好似幾好, 幾乾淨, 見到d小朋友好乖坐哂係度玩電腦, 但係我知道, 2800學費一個月, 仲要有好多雜費....陸運會, 中秋晚會...同方方樂趣一樣,       頭都大埋...

醒目開學勳章

shan999
我想問你囡囡是不是足2歲啦,而邊耀良冇位,即係咪現在9月開學冇位,是嗎?

我bb 依家20個月啦..而邊耀良係今年9月冇位

我前幾日去邊耀良報名, 但發現學校的單張是簡體, 沒有太大好感, 所以沒有報名, 請問有無家長的仔女讀緊, 請給意見.

shan999
請問雅麗珊是否=YMCA ?
另外,  綠楊有幼兒園???

thanks

shan999
我念會有位架因為到了九月會有小朋友轉到其他幼稚園
讀K1,我囝囝都係讀到八月會轉到幼稚園讀K1 :wink:
http://hk.myblog.yahoo.com/jw!.HMIWEufGRsi8p.UkRe2tHAVQebdlMIt

邊耀良的form 我係上網download 架, 係繁體架wor
我聽好多媽媽都話邊耀良好..

雅麗珊中心果間叫香港基督教女青年會荃灣幼兒園

而綠楊係有幼兒園的, 即係2歲可以返學

shan999
thanks. 我想問雅麗珊中心果間幾$一個月?
我個女是出年9月才讀, 所以無你咁急, 但都想知多d先, 因為之前都聽過話荃灣d幼兒園好full.另外, 綠楊果間$2800+多雜費, 是否價錢貴, 所以仲有位?

各位,

我想問上網有無幼兒園d資料?之前上教育署個網得幼稚園, 我搵唔到幼兒園, 大家如有可否提供?thanks.

請問邊燿亮在那裡呀?
我b女準備報浸信會幼稚園或綠楊幼稚園明年讀!
cindy

happyMummy,click入去-幼兒園資料
荃灣區應該找新界西

我仔仔七月出世,之前三月頭見都仲有位,並且叫我交一個月留位費,不過我先生不大喜歡話地方唔夠喎,所以婉拒左,話想等仁濟個邊,但要等四十幾個先到我地,校方話今年都等唔到,至於救世軍仲厲害,話今明兩年都無,但可以考慮我們的幼稚園咁話喎,現在我等緊大窩口社區中心果間聖公會聖明尼歌回覆有無位.

cindylmw

係寶石大廈

邊燿良在寶石樓後面

eunice.lee

thanks. 資料好有用.   

hello
你準備幫bb報那間幼稚園呀?
你以什麼定義去報名呀?