用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 倒數英華second in result
樓主: maomaochoi
go

倒數英華second in result   [複製鏈接]

回覆:倒數英華second in result

我想問係咪只需讀一本?

請問面見時要帶圖書去嗎?

引用:請問面見時要帶圖書去嗎?

原帖由 小雀仔 於 14-10-11 發表
請問面見時要帶圖書去嗎?
pls read the instructions if you boy get 2nd in

引用:Quote:原帖由+小雀仔+於+14-10-11+發表請問

原帖由 crm1chm 於 14-10-11 發表
pls read the instructions if you boy get 2nd in

引用:想問下各位有2ND+IN+既家長,您地會如何選

原帖由 ellesalee 於 14-10-11 發表
想問下各位有2ND IN 既家長,您地會如何選擇中英文書?
煩惱中  thanks ...
叫小朋友自己選最喜歡的中英文書

我諗吾會點讀,得15mins for 5 boys

引用:我諗吾會點讀,得15mins+for+5+boys

原帖由 hoiyee2701 於 14-10-11 發表
我諗吾會點讀,得15mins for 5 boys
我都估會focus 傾計。一人讀一版都要幾分鐘。。。。。

要讀㗎。每人一分鐘也可以讀幾多㗎喇。

記得要揀小朋友喜歡的書,一定要識讀。

其實阿仔入到第二輪我已經好開心。 如果入到第三輪, 壓力又到我地家長度。 可知小朋友幾大壓力呢。
我個仔早幾日問我, 佢見左咁多間有冇學校收, 我當場口呆, 因為見了7,8間, 得1間收左.......
我答佢出年7月先知架

我想問 SECOND IN 係照圖書一字句咁讀? 定係講故事既形式咁講出嚟呀?

引用:想問下各位有2ND+IN+既家長,您地會如何選

原帖由 ellesalee 於 14-10-11 發表
想問下各位有2ND IN 既家長,您地會如何選擇中英文書?
煩惱中  thanks ...
朋友經驗,有甘深得甘深,讀淺嘅無運行,信不信由你

引用:我想問+SECOND+IN+係照圖書一字句咁讀?+定

原帖由 jy117hk 於 14-10-13 發表
我想問 SECOND IN 係照圖書一字句咁讀? 定係講故事既形式咁講出嚟呀?
真的不需要好深,但一定要照字讀。

回覆 bbalau 的帖子

THANKS!

回覆:sissysze 的帖子

不是的,仔前年考是讀I can read stage 1的書,中文帶了本一頁得幾行字的。書深不深不是重點,最重要是否真的喜歡閱讀,還有考其他東西的。

Two years ago, my older son read 20 pages.
Last year my younger son read 5 pages.
Choose books that are appropriate for their age,  not too easy yet not too hard, but has to be one they love, so they can read with passion. Mrs Lam can tell if boys are regular readers.

請問去到係咪小朋友任選中文或英文讀架?
仲想問下4頁附加文件, 係單面定雙面呢?
各位男孩子加油呀

但係太深唔識讀好似咪重難攪, 但當然如果好深又識讀, 當然深啲好

回覆 smb329 的帖子

我也想知
‹ 上一主題|下一主題