用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 啟思小學 啟幼考啟小的程序
go

啟幼考啟小的程序 [複製鏈接]

小兒今年啟幼K2, 有無今年P1或K3家長可以俾d貼士呀?唔該唒先!

1    0    0    0

8月30下午面試兩個多鐘頭,9月22號收信

回覆:啟幼考啟小的程序

Thanks

回覆:Aiyoyo 的帖子

請問今年多唔多收唔番啟小幼既case?

回覆:jnellen 的帖子

而家先得閒覆,唔好意思。
無正式統計,但今年k3自己幼稚園學生中以我女果班計,大概十個人申請,應該有6-7個都入到首輪面試,之後多一個入左次輪(公開),有一個候補。
但聽聞隔離班好多次輪完都只得waiting,我知大約3-4個,但隔離班有幾多個面試就唔清楚。
不過幼稚園老師其實幾緊張,所以你地可以問下老師八下。佢地會每個面試小朋友問番考咩做咩,因為小學部唔會通水俾佢地,佢地好想知道然後第二輪再幫啲小朋友考上。
希望幫到你。

lovelyteresa 發表於 15-7-6 08:56
而家先得閒覆,唔好意思。
無正式統計,但今年k3自己幼稚園學生中以我女果班計,大概十個人申請,應該有6-7 ...
原來有兩輪面試?

回覆 sunnymama2 的帖子

In general, just one round interview; but for those (from CPSKG) who didn't pass in the 1st round, CPS will offer them 2nd round interview (i.e. one more chance).
‹ 上一主題|下一主題