用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有冇小朋友讀JOLLY KINGDOM, 好唔好? 有冇媽咪想小朋友 ...
go

有冇小朋友讀JOLLY KINGDOM, 好唔好? 有冇媽咪想小朋友讀? [複製鏈接]

我住坑口, 但係附近好似無咩好的PHONICS 班, 聽聞寶琳有間JOLLY KINGDOM 幾好, 已報星期六先聽講座才決定.......

有冇小朋友讀緊JOLLY KINGDOM ?? 覺得好唔好?   

又有冇媽咪想小朋友讀PHONICS ?? 交流下意見?
   0    0    0    0

你好呀,我想問下你小朋友去左做評估未呀,我都想帶小朋友去學,想問下你報左未呀,覺得OK麻?

回覆 hillhillbaby 的帖子

Hello, 我明天會帶我個女去做 Accessment, 回來再同你傾...
不過我比較過坑口其他可以學 PHONICS 的機構, 有D掛羊頭賣狗肉, 竟然游說你學其他cambridge 呀  ...Trinity 呀.....
有D就唔係學JOLLY PHONICS,,,,,,因為坊間有類似 letterland .......又有美國版PHONICS.......我對這些不太有信心....

反而我大女以前學過JOLLY PHONICS (不過不在jolly kingdom, 在另外一間已執笠), 所以我BUY, 覺得呢套會比較systematic.....

p.s. 我兒甥幼稚園果時就exactly 讀過jolly kingdom, 佢覺得幾好, 推介我去讀

回覆 deerdeer 的帖子

Hello, 你去左做ASSESSMENT未呀,我今朝都帶左小朋友去做,仲JOIN左一個月,下個月開始上第一堂,諗住比佢試下先,你呢?

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

回覆:有冇小朋友讀JOLLY KINGDOM, 好唔好

我兩個女讀緊, 有明顯進步,希望遲下學埋寫作,不過要再做 assessment

回覆:jane0809 的帖子

請問你在邊間 centre 學緊

我正在搵緊PHONICS 學校, ABC pathway, monkey tree 和英皇小博士, 唔知揀那間好? jolly phonics 有效嗎? 一對幾? 讀幾耐完成?

回覆:有冇小朋友讀JOLLY KINGDOM, 好唔好

引用:回覆+hillhillbaby+的帖子 Hello,+我明天

‹ 上一主題|下一主題