用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港華人基督教聯會真道書院 2015-16 FS1 Offer 等候區
樓主: applered525
go

2015-16 FS1 Offer 等候區   [複製鏈接]

回覆 mamay 的帖子

我仲未有OFFER的!

其實offer係比8月中2nd in嘅小朋友,定係仲有第二批2nd in㗎呢?煩惱
[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/missing_joe/my_photos][/url]

回覆 豬油妹 的帖子

學校話仲會通知其餘小朋友, 但應該唔係多

Thanks God that I received the offer last night.....i think Tue....as i haven't open my post box until last night.....

but i want to know more info on this school
as too many people appllied Admission talk,
I can't applied and haven't heard detial info on this school.

Can you please share info on this school to me?

Thank you so so so much

applered525  Congratulations!  發表於 14-10-17 11:58

回覆 tracyyau 的帖子

3月份簡介會時做的筆記. (未能盡錄, 可能有些非100%精確)
1. 注重學術, 品德, leadership
2. 九間小中一條龍直資之一
3. 全港24間IB/DSE之一, IB排第三(應該是去年數據, 今年據說平均分第一), DSE 70%進入大學
4. 基督教學校, 靈德智美體群(順序很重要)
5. 11年課程 (2+5+4)
6. 中文科用蘇教版
6. 本屆共收198名學生

武航  IB 今年也是第三, 僅次SPCC及ISF   發表於 14-12-16 11:27

回覆 雪條 的帖子

點解要令到D家長咁等法呀.................

回覆:kkpopeye 的帖子

我都好心急呀....如有任何消息請通知聲

回覆:2015-16 FS1 Offer 等候區

請問有冇人最近收到真道offer, 2nd in 完冇消息,都11月,唔知重有冇機會

其實註冊左直資後,系咪一樣有得交自行的Form架?
如果系,咁自行之後,應該有位放出來?

回覆 richwong 的帖子

註冊咗直資就要簽放棄自行文件比教署啦,冇得大抽獎。而家唯有等,有offer既家長,有其他更好就早日通知學校安排。
所以只有等等等。。。。

好多有兄姐讀緊都未收到消息..包括我們..
但已我所知現階段會停止發信...將會在出年6月或7月先繼續

回覆 hinhung 的帖子

但我之前問過學校,話12月會發信的,你從何而知6月呢?

我都等到很失望,大家有冇寫信?寫信有冇用呢?

Hi

打左去學校問
"呢兩日"會寄出WAITING LETTER
至於REJECT LETTER, 會遲D才發信

等到命都無

即係這兩曰收唔到就reject, 仲有無offer出呢?

今天問左學校,如果有後補Offer既,會電話做通知,其餘今天寄Waiting或reject信。

聖誕節普天同慶,真道何必在聖誕節前寄waiting or reject letter打擊家長呢?只出offer letter不好嗎?

‹ 上一主題|下一主題