用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 港大同學會小學 2015~2016 HKUGA 小一討論
樓主: Sumyeema1
go

2015~2016 HKUGA 小一討論 [複製鏈接]

回覆:2015~2016 HKUGA 小一討論

我都係23/7,我都未。

引用:我都係23/7,我都未。 +

原帖由 chungmanchung20 於 14-08-05 發表
我都係23/7,我都未。
打電話問下學校,最怕寄失……

今朝打咗去學校問,學校話今日會寄出最後一個batch的信,大家呢幾日留意信箱。

收到了。

請問smart causal wear 即是恤衫西褲不打領帶?

醒目開學勳章 王國長老

引用:請問smart+causal+wear+即是恤衫西褲不打領

原帖由 turtlelau 於 14-08-07 發表
請問smart causal wear 即是恤衫西褲不打領帶?
唔係喇,小學駛咩打呔呀。casual又唔太過份就得。男仔著扯布褲夠穩陣,女仔我會揀斯文小小褲,三骨四骨方便郁就得。唔好過份casual或過份隆重

引用:請問smart+causal+wear+即是恤衫西褲不打領

原帖由 turtlelau 於 14-08-07 發表
當年我小朋友面試時衣著係走表現活潑路線:
阿囡係著cover 到pat pat 嘅裙+legging
阿仔著短袖格仔裇衫+斜布褲+波鞋

醒目開學勳章 王國長老

阿仔著短袖格仔裇衫+斜布褲+波鞋

我仔都係唔記得波鞋定帆船鞋, 不過肯定係格仔恤衫+扯布褲

我大女第 1 round 著圓領T + 短裙褲
第 2 round 就著one piece 及膝裙
(大女當年只過兩關)
細仔 1st round 著polo T + 卡奇色褲
2nd round 細格仔恤衫 + 卡奇色褲
3nd round 淺藍色恤衫 + 卡奇色褲

但緊記,衣服要容易著,小朋友自己handle 到如厠後再著番。因我朋友個女當年考港同,因為小朋友堅持著一條難穿既裙,結果interview 中途要去洗手間,小朋友自己著唔番,最後又整污蔑左,結果好

今個星期六開始面試了,大家加油!

醒目開學勳章

我地in 星期日一點幾

回覆 sumaggie101 的帖子

we are live in kowloon too
‹ 上一主題|下一主題