用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 Delete
go

Delete [複製鏈接]

佢地小學大把band2都入唔到, 外人band2入到?

Mei 發表於 14-7-9 07:49
小學今年係band 1同band 2一定入得晒呀!MPS老師多次講這點啊!
佢校長話佢地學校無band3喎... 即係全校入晒?

Mei 發表於 14-7-9 09:52
當然有B3
早幾年我印証過係無既

王家爸爸 發表於 14-8-2 23:07
有人也曾經告訴我瑪利曼學生B1的比例非常高,只有少數B2
我band1我反而覺得同普通band1差唔多, 但band3好似真係無

mcl203 發表於 14-8-4 13:55
MPS 果d Banding似乎係用左教統局1/3Banding分法...不可盡信~~~
老師講到明係平均分, 唔係教育局banding

goodenough 發表於 14-8-6 23:32
你講的這種情況比較極端。較大可能是成績不是太頂尖,但身懷絕技而被學校取錄的機會較大。MSS的音樂水平很 ...
佢地自己學校學生, 小提琴演奏級都唔收喎, 成績普通, 應該出面都唔會收的, 如果話冷門樂器, 我又好少聽到佢地因為樂器而收, 佢地小學, 樂團一話缺邊樣, 就好多人去學啦, 所以應該唔存在有咩樂器好想收, 吹既唔係佢地主力, 拉既佢地應該四樣齊

goodenough 發表於 14-8-8 17:24
個制度就係咁磨人,當直屬學校因為乙一有直屬位的時候,學校就要評估自行時夠竟要收回幾多自家小學的同學 ...
MMS早幾年有一次講明自行唔收本校生(好特別既例外掛), 跟手就好多勁人收唔返, 所以往後可能都咁做, 但唔敢講到明囉, 華仁都有咁既情況

佢地第一年個如意算盤係諗住盡收外面b1生, 自己b1生就大抽獎至收, 點知佢地D勁人自行走晒, 所以第二年雖有咁打算, 但唔公報囉
‹ 上一主題|下一主題