用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 戒口快滿三年了.....
樓主: free_style
go

戒口快滿三年了.....   [複製鏈接]

回覆 東東公主 的帖子

自備飯盒啦,我地成日都係咁的,每逢做節呀,團年呀,在外用膳就自備飯盒,再食下蒸魚(豉油另上)咁啦。在家食就彈性大得多,當然兩者各有好處,同埋就要就下屋企人,所以各適其適,聚埋一起,齊齊整整,開開心心,唔嗌交,食什麼也無乜所謂啦......志在開心啫.......

回覆:free_style 的帖子

除左打邊爐,和亭其他食物啱嗎!

回覆 東東公主 的帖子

check pm

可唔可以send個菜單比我, super Thx.

請問可唔可以pm 我有關驗血同生物療法,菜單同doctor o既資料比我?many thx.

請問可唔可以pm 我有關驗血/ 大便/ 生物療法/ 菜單同doctor資料比我?
Super Thanks!

我呀仔起林覲禮醫生驗了食敏, 蛋, 牛奶, Cheese, Yogurt 中哂, 最煩係對"rice"敏感, Gluten 無事... 醫生話要介口6個月.  
我已開始介蛋, 牛奶 (包括Cheese, yogurt)及rice 一個多月, 但好像沒有什麼反應, 正在想是不是要介Gluten!

如Gluten 同 rice 都一齍介, 真唔知可食什麼......

fomchan 發表於 15-2-27 17:40
我呀仔起林覲禮醫生驗了食敏, 蛋, 牛奶, Cheese, Yogurt 中哂, 最煩係對"rice"敏感, Gluten 無事... 醫生話 ...
我會先戒gluten, 因 gluten 影響最大。
米暫時留住吧。

回覆:fomchan 的帖子

同意,不如介一排gluten睇吓情況如何。

醒目開學勳章

fomchan 發表於 15-2-27 17:40
我呀仔起林覲禮醫生驗了食敏, 蛋, 牛奶, Cheese, Yogurt 中哂, 最煩係對"rice"敏感, Gluten 無事... 醫生話 ...

可唔可以食小米? 或者粉絲? RICE指白米? 如果食紅米, 黑米, 糙米又可唔可以?

有些瓜菜豆類是屬於高碳水化合物的, 包括粟米, 蘿蔔, 薯仔, 蕃薯, 竽頭, 青豆, 馬蹄, 蓮藕, 紅豆, 綠豆, 乾蓮子, 栗子, 南瓜, 沙葛, 這些也是屬於碳水化合物的.

另外, 水果也是有碳水化合物.

當然, 完全唔食米類及麥類, 然後用其他高碳水化合物食物來完全代替, 對身體有沒有沒有影響, 你最好問下專業人士先, EG, 營養師

利申: 我小朋友有介GLUTEN食物, 包括豉油及老抽等調味料, 但佢有食白米的.

請問可唔可以pm 我有關驗血同生物療法,菜單同doctor o既資料比我?

Million thanks!

可否PM我醫生資料呀?晤該曬!

Done

回覆 free_style 的帖子

妳好,
可唔可以pm 我有關驗血同生物療法,菜單同doctor o既資料比我?
thank you

回覆 cindychui 的帖子

done

回覆:戒口快滿三年了.....

你好呀!請問你可以pm菜單給我嗎?萬分感謝!🙏🙏

請問可唔可以pm 生物療法 , 菜單 and doctor資料? Many thanks!!

可否pm菜單給我?

請問可唔可以pm 生物療法 , 菜單 及醫生資料? Many thanks!!

回覆:戒口快滿三年了.....

請問可唔可以pm我有關驗血、生物療法、菜單同醫生的資料?
萬分感激!!

‹ 上一主題|下一主題