用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有小朋友游開泳隊家長, 吾該幫幫忙........ ...
go

有小朋友游開泳隊家長, 吾該幫幫忙........ [複製鏈接]

醒目開學勳章

亞仔想游泳隊, 但見一般泳隊一星期要游四五日,
實在冇咁多時間, 請問有冇啲泳隊可以游少啲日數

Thanks!
   0    0    0    0

要睇你仔仔游到乜野程度, 有乜目標

我女P4游4日, 星期2, 3, 5, 日, keep 到學業成績同游水成績, 學校考試, 都會停兩次兩個week days.

醒目開學勳章

我仔都游到好好, 學校比賽佢係WINNER, 想佢游吓泳隊, 出去比賽見識下,  但游四日真係抽吾到時間, 可以游兩三日嗎? 可否PM你囡囡個泳會資料比我?  Thanks edith208!

回覆:GG9190 的帖子

Sir幫我仔入咗香港游泳協會會員。佢私人教可以參加比賽。逢六游五點半至七點半。

不是香港業餘游泳總會或香港中华業餘(hkcasa)嗎?

回覆 Ngsiumei 的帖子

一星期只游一天M. Phelps的資質都很難拿冠軍囉

回覆:CYPK 的帖子

我仔差一個月先六歲升小一,這兩個星期開始加強訓練一個星游三日。

回覆:GG9190 的帖子

入得泳隊,至少都是一星期操3至4日,我仔都是泳隊,不過佢懒一星期只去2日,他的同班同學一星期操5日,最終在學界得第二,真係靠操返來。

首先你選擇那間泳會,了解如何加入,泳隊不同泳班,要考入或推薦的,亦要在泳總註冊為該會會員。至於每周游多少堂,要視乎程度。

可以上泳總的網站,參考下分齡比賽的時間,樓主睇下兒子最佳時間達標未,或者係咩level

回覆:CYPK 的帖子

我仔系6月28日紅磡大環山泳池比賽50米自由式游00•58•91攞冠軍,50米浮板踢腳攞咗冠軍,50米蛙式攞咗殿軍。

引用:我仔系6月28日紅磡大環山泳池比賽50米自由

原帖由 Ngsiumei 於 14-07-03 發表
我仔系6月28日紅磡大環山泳池比賽50米自由式游00•58•91攞冠軍,50米浮板踢腳攞咗冠軍,50米蛙式攞咗殿軍 ...
我仔的私教話呢間係游泳界最被鄙視的機構,唔俾我囝參加呢個機構搞嘅比賽

上網search,的確

回覆:傻太 的帖子

點解被鄙視?

呢間既一般評價確係唔多好. 但你游你的, 唔駛理佢任何活動. 要比賽等大d游泳總的.
一般較有認受性的是泳總, 水準很多時以 D1,2,3組....分

無論如何, 個人覺得5歲59秒自係很不錯的, 尤其係每周一堂一小時, 相信很多出名泳班, 私教一對一也都做唔到.
* 5-8同組, 5歲游泳總會很難吧, 類似小學細B, 蝕底.  D3 也只是 35秒以下.  

專業d既意見, 私底下同教練傾下.

回覆:無知人 的帖子

每逢星期六游五點半至七點半,但比賽將近前兩個星期sir免費加強星期一,星期三游一個鐘。

‹ 上一主題|下一主題