用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 34網,領島好定信義好?
go

34網,領島好定信義好? [複製鏈接]

今日放網,派左去信義。對呢間學校完全冇概念。上網找資料,又冇乜人有comment。
而家真係想叩門去領島,起碼領島喺屋企隔離,可以行路返學,返而信義仲唔知有乜車可搭!
如果信義同領島係同一level,真係不如人棄我取,取領島而捨信義……唔知各位有何意見?!

2    0    0    0

回覆:kwan_hei 的帖子

信義得兩个班.領島有4个班,两間差吾多.揀間近的

回覆:瑩希媽媽 的帖子

兩個班不是資源更集中嗎?兩間學校中,那一間收較多有學習問題的學生呢?

你可以扣門獻主會,我囡個表姐會讀培道

回覆:go111kmf 的帖子

謝謝你的好意。其實我好多間都會試叩,但凡事以最壞情況想,即係一間都冇成功叩到的話,至少領島都仲有位掛……

回覆 kwan_hei 的帖子

我一定揀信義

回覆:34網,領島好定信義好?

信義得2班唔係佢收生不足,而係校舍所限,每級2班已經全晒d班課喇

我識有人係領島讀,見佢都有畢業生入九華、伊利沙伯、華英、英皇、迦密架,當然唔係個個都得啦。仲有,我見佢地一年級都有教英數,功課其實都唔少,一般份量啦。而且一年級都可以做童軍,訓練下小朋友。當然,如果你唔努力,就算你入到名校,都無人可以幫到你啦!

引用:謝謝你的好意。其實我好多間都會試叩,但凡

原帖由 kwan_hei 於 14-06-07 發表
謝謝你的好意。其實我好多間都會試叩,但凡事以最壞情況想,即係一間都冇成功叩到的話,至少領島都仲有位掛 ...
我朋友同你諗法一樣,佢阿仔派了日修,她說如去到彩虹咁遠,不如係屋企樓下叩領島好過

回覆:annelam126 的帖子

係呀,既然兩間都係差唔多,點解唔揀間近屋企呢……但問題係,作為父母的我地,真係好驚做錯决定,影响小孩的發展。所以真係好想喺有限的條件下,為佢地做到最好。我之所以好想了解多d紅墈信義學校,就係唔想因為自己貪一時之便,為小孩揀錯學校。

回覆:kwan_hei 的帖子

回覆:姬姬媽媽 的帖子

請問可否分享下意見。
信義、領島、信義、領島……

引用:謝謝你的好意。其實我好多間都會試叩,但凡

原帖由 kwan_hei 於 14-06-07 發表
謝謝你的好意。其實我好多間都會試叩,但凡事以最壞情況想,即係一間都冇成功叩到的話,至少領島都仲有位掛 ...
咁一定有啦!

‹ 上一主題|下一主題