用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟小學 請問有無玫幼或维記升上來,函接有無問題?邊科差距大? ...
go

請問有無玫幼或维記升上來,函接有無問題?邊科差距大? [複製鏈接]

請問有無玫瑰崗或维記升上來?有邊科差距大?唔該晒

1    0    0    0

回覆:請問有無玫幼或维記升上來,函接有無問題?邊科差距大?

我仔當年係維記上,中文係唔夠佢地原幼稚園上嗰班,唔知咩默書測驗考試,成日以為好似幼稚園咁玩住上堂,功課又唔願做,都幾難崖,不過咁,個個仔都唔同嘅,我仔係一日到黑掛住玩嗰d

回覆:豬仔軒 的帖子

我識兩個維記升上來的都是三甲之內

今年小一其中一班頭5名中兩個都係維幼黎。雖然維幼中文唔及傳統幼稚園,但維幼始終係英文幼稚園,小朋友既英文同英數底唔差喎。

近年Victoria 加強了中文訓練, 唔會有好大差距.

回覆:請問有無玫幼或维記升上來,函接有無問題?邊科差距大?

維記行IB,比較自由,小朋友上st joe傳統學校會否辛苦,數學程度跟得上嗎?還是,中數都是在外補習?

醒目開學勳章

luckygirl2011 發表於 14-7-29 08:12
維記行IB,比較自由,小朋友上st joe傳統學校會否辛苦,數學程度跟得上嗎?還是,中數都是在外補習?

...

中數?
Best wish,
(\~~/)           天下間沒有不受教的孩子,
(='.'=)           只有不懂教的父母。
(") (")~~O Derdad

回覆 luckygirl2011 的帖子

大部份VICTORIA畢業都升LOCAL SCHOOL, 只有小部份入International school.
我2個nieces都係victoria畢業入傳統名校,兩個都讀得好好。 

回覆 luckygirl2011 的帖子

應該視乎每個小朋友,就算同一間學校大家程度都可能不一樣。
‹ 上一主題|下一主題