用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 返灣仔定係坑口nursery?
go

返灣仔定係坑口nursery? [複製鏈接]

返灣仔定係坑口nursery?

因方便我爸爸媽媽幫我們照顧阿B,我地平日住坑口,星期六曰及假期便住返灣仔。

阿B今年10月就返nursery,如果繼續住坑口,附近的nursery好像沒乜好選擇;如果住灣仔,又沒人幫手臭阿B。

坑口的單位是我細佬的,我們只須比管理費水電差餉,唔住的話,省回的3千幾蚊剛好夠請工人,但我地又唔想請工人。

定係話宜家是但報間nursery,幼稚園先plan學校??

Re: 返灣仔定係坑口nursery?

You may try 明德 salavation army!

This is a quite good nursery! Place is large and clean & the teachers and staffs are familiar. You may go and visit.

Thanks, lawandrew.

My mom took my son to this nursery this afternoon.  The staff said the waiting list was very long, in fact some parents had submitted the application shortly after the children were born.  Although the chance is slim, we will nonetheless submit the application.

Gisele,

你係邊度做野? 灣仔謝斐道近鵝頸橋有間基督教服務處時代幼兒園, 其教學質素在行內數一數二, 如你本身住在灣仔, 可以考慮這間, 返8am-6pm, 你可以自己返工前湊返學, 放工後湊放學, 放工趕不切還可以使用延長服務。

這樣你便不用多付錢兩頭住家, 又不用請工人。

詳情可以click: 基督教服務處
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

yuenwa,

我係金鐘返工。你的提意很好,但我媽媽及老公都唔想阿B返全日,驚佢病。我媽媽亦不想我地唔返坑口住,因為佢唔捨得阿B,佢由阿B出世臭到宜家,又得1粒孫。我覺得wan chai 附近的學校比較好,唔住坑口只係遲早
‹ 上一主題|下一主題