用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 611靈糧堂
樓主: Abc133
go

611靈糧堂 [複製鏈接]

回覆:cscsmlkyh 的帖子

可能是,但可能不以此命名,所以入學前要記得睇睇係邊個辦學團體。

回覆:cscsmlkyh 的帖子

補充:佢地集團叫611靈糧堂(中國基督教靈糧世界佈道會)有限公司

引用:會開間叫611靈糧堂幼稚園?? +

回覆:611靈糧堂

雖然有聲明話兩間靈糧堂不一樣,但仍有人堅持兩間靈糧堂係自同個機構分拆出黎,仲講到其實兩間一樣衰……而我阿女將會讀荃灣靈糧堂,成日聽其他人咁講,都有少少hard feeling,好似自己助紂為虐咁。

回覆:剛果公主 的帖子

請指教。

GremlinsYY 發表於 14-4-11 16:00
雖然有聲明話兩間靈糧堂不一樣,但仍有人堅持兩間靈糧堂係自同個機構分拆出黎,仲講到其實兩間一樣衰……而 ...

不要介懷,根本是不同機構,講句明白d,擺白抽水,咁多地方唔開,開正係隔離。仲要人地今年開校佢先去買隔離個位。根本係魚目混珠,損人不利己

引用:雖然有聲明話兩間靈糧堂不一樣,但仍有人堅

原帖由 GremlinsYY 於 14-04-11 發表
雖然有聲明話兩間靈糧堂不一樣,但仍有人堅持兩間靈糧堂係自同個機構分拆出黎,仲講到其實兩間一樣衰……而 ...
清者自清,總之解釋左佢地唔明都不是自己問題。

唉,不過兩間咁近…真係好易誤會囉,希望香港靈糧堂都會自我澄清吧…

引用:Quote:原帖由+GremlinsYY+於+14-04-11+發表

原帖由 bennyeva 於 14-04-11 發表
清者自清,總之解釋左佢地唔明都不是自己問題。

唉,不過兩間咁近…真係好易誤會囉,希望香港靈糧堂都會自 ...
學校叫'611生命樹幼稚園'

引用:雖然有聲明話兩間靈糧堂不一樣,但仍有人堅

原帖由 GremlinsYY 於 14-04-11 發表
香港靈糧堂多得呢間611唔少啦

ashleycece  Agree  發表於 14-4-11 16:43

第一手買家2013年12月承諾續租予慧中,數星期後 611靈糧堂 以2600萬購入物業,2014年1月611靈糧堂聯絡租戶(慧中),[原本]要求慧中2014年4月/7月前遷出,奈何很多幼稚園已過了申請日期,收生面試已經完結,聖誕及新年也有一個長假期,要最遲7月遷出,學生根本沒有容身之所,慧中要找新校舍,也需要時間裝修,向政府申請註冊,也不是一朝一夕可以完成的.

該區有多間幼稚園,但要找一間適合小朋友的學校要考慮很多因素,金錢,地點,辨學理念,不是隨隨便便找一間,叫小朋友轉校便把問題解決,慧中服務了荃灣區廿五年,辨學經驗豐富,口碑很好,培育了不少人才,有畢業生畢業後也會懷念學校.師生關係融洽,家長也不是在找其他辦學不同理念的代替品.

雖然香港是商業社會,業主決定把整個物業放售,租約、成交也一目了然,但是否有了這些便合乎情理?新業主有否考慮對現有幼稚園和社會造成什麼衝擊?

這是值得令人反思的...為何我們的社會會變成這樣...........

flower9    發表於 14-4-11 22:12

引用:第一手買家2013年12月承諾續租予慧中,數星

原帖由 hailey_ma 於 14-04-11 發表
第一手買家2013年12月承諾續租予慧中,數星期後 611靈糧堂 以2600萬購入物業,2014年1月611靈糧堂聯絡租戶(慧 ...
十分同意同埋好感慨
回歸後的香港已面目全非

引用:Quote:原帖由+GremlinsYY+於+14-04-11+發表

原帖由 rabbitbaby1 於 14-04-11 發表
香港靈糧堂多得呢間611唔少啦
香港靈糧堂出左告示澄清喺海濱得一間分校,即9-12座P

引用:第一手買家2013年12月承諾續租予慧中,數星

原帖由 hailey_ma 於 14-04-11 發表
第一手買家2013年12月承諾續租予慧中,數星期後 611靈糧堂 以2600萬購入物業,2014年1月611靈糧堂聯絡租戶(慧 ...
我都覺得慧中係一間好嘅幼稚園,但呢個係商業社會,呢d事係無可避免的,希望慧中學生可以快d揾到其他學校收啦…

回覆:611靈糧堂

慧中有冇崇教? 如冇, 靈糧堂可以講想請救那班冇不是在基督教上堂的學校

回覆:rabbitbaby1 的帖子

嘩!幼兒=幼苗,長大了就是611的果子。想起都驚驚

引用:嘩!幼兒=幼苗,長大了就是611的果子。想起

原帖由 Abc133 於 14-04-11 發表
嘩!幼兒=幼苗,長大了就是611的果子。想起都驚驚
真的很擔心,好多家長都唔清楚611靈糧是什麼教會。

引用:Quote:原帖由+Abc133+於+14-04-11+發表嘩!

原帖由 monlingling 於 14-04-11 發表
真的很擔心,好多家長都唔清楚611靈糧是什麼教會。
其實有無咩例子?我真係唔知611係點?

引用:Quote:原帖由+monlingling+於+14-04-11+發

原帖由 bennyeva 於 14-04-11 發表
其實有無咩例子?我真係唔知611係點?
靈恩派,教友會講方言,聚會時有D人會大叫大喊

‹ 上一主題|下一主題