用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問Think, York, SC, KM及方方的特色,可分享嗎?? ...
樓主: cristalfung
go

請問Think, York, SC, KM及方方的特色,可分享嗎?? [複製鏈接]

回覆:cristalfung 的帖子

如果想幫小朋友搵最合適學校,一定要咁做。我真係好建議如果心儀某幾間,open day, interview, playgroup係唔可以唔去 (如果playgroup收).

但好多幼稚園沒有open day, e.g. km, sc and york. 只有上ek爬文。

回覆:請問Think, York, SC, KM及方方的特色,可分享嗎

爬文好重要,爬文重點唔係想知其他家長點睇,而係有咩事出現/發生過,自己再用自己睇法去感覺。另外,open day & play group一定要join,唔係要小朋友學野,而係去感受下自己buy唔buy嗰種教法。
到最後interview完,no matter got the offer or not,你自然會有感覺邊間先最想入,邊間收都會唔讀

siuangel1 發表於 14-4-8 15:40
樓主,明白你嘅意思。我建議可以去下open day感受下學校,因為人人要嘅嘢唔同。sc, km, thinks我唔清楚。yo ...

點解“上埋佢個playgroup就更加唔想諗”?我有2015 K1 conditional offer. 報左5月底個session,但係我地上緊其他PG,可能會撞時間,我仲諗緊應唔應該去上York個PG keep offer。可唔可以俾D意見我?THX!

siuangel1 發表於 14-4-8 15:40
樓主,明白你嘅意思。我建議可以去下open day感受下學校,因為人人要嘅嘢唔同。sc, km, thinks我唔清楚。yo ...

我睇左你send 個link了,如果用埋ppt教學,我就真係唔想Keep呢個offer了。THX!

siuangel1  Good that it can help to give you some ideas =)  發表於 14-4-12 23:03
‹ 上一主題|下一主題