用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 In咗匯豐同明雅n班嘅mama,收到信未?
樓主: reikoemily
go

In咗匯豐同明雅n班嘅mama,收到信未? [複製鏈接]

回覆:In咗匯豐同明雅n班嘅mama,收到信未?

如果6千幾學費,可考慮唔讀N班而去請工人,可以幫輕下婆婆添,K搵有學卷嘅。。咁好似實際D(純個人意見)

supercrazy 發表於 14-4-2 19:34
如果6千幾學費,可考慮唔讀N班而去請工人,可以幫輕下婆婆添,K搵有學卷嘅。。咁好似實際D(純個人意見)

...
你這個提議唔太可行!

1. 請工人, 要供食住, 成本應該唔止6千幾!
2. 上了K1, 唔通就炒左個工人!
3. 讀N班應該有助K1 interview! 真係要使個6千幾, 交學費好D!

回覆:In咗匯豐同明雅n班嘅mama,收到信未

多謝你哋意見呀! 本來我同c6 都有諗過請工人,諗住可以幫下手(需然真係唔鍾意有個外人係度),但問過我媽咪同老豆後,老豆堅決反對,仲話如果請咗工人姐姐後,連嚟我屋企同啲孫玩都唔多想

其實我琴日打過去明雅,講過我嘅情況,但佢哋堅持話要面試14日後有書面通知,之後問我會唔會考慮下午班,但我話我想全日班多d。 結果都係要等....

英藝果邊,佢哋話以實收留位費先會落實留位(現金同寄支票俾佢哋都可以),雖然話個位會幫我hold 到琴日,但建議我盡快寄票俾佢哋作落實留位。
但收留位費後,2星期後要交書簿雜費同校服,
見到bk 有mama話要5千幾蚊呀!

apr2012  明雅N全日都要5千几嫁, 你有OFFER 未呀?  發表於 14-5-14 11:00

回覆 reikoemily 的帖子

要你地在hsbc做先可報的? 得3個額? 我個fd都係hsbc做, 但唔聽見佢話有得in啊

回覆 supercrazy 的帖子

6千多讀n班, 係貴架, 好似仲有雜費tim, 當然有人唔覺貴既, 仲有些學校仲貴都有人報tim, 睇你地負擔羅, 否則請工人或報pg啦

引用:3月in+咗匯豐同大埔明雅n班,但到宜家仲未

原帖由 reikoemily 於 14-03-30 發表
3月in 咗匯豐同大埔明雅n班,但到宜家仲未有信通知收唔收, 現時只有英藝收咗阿仔,但要2/4前覆實同埋交留  ...
乜英藝唔係五月前交咩

回覆:Waib 的帖子

英藝話交留位費2星期後就要交雜費,可以1/5前交,但要書面通知,如果唔係1/5前交的話,就當作放棄學位呀

請問,你而家小朋友最後讀係讀邊間PN呀?

引用:回覆+reikoemily+的帖子 請問,你而家小朋

原帖由 大吉大吉 於 14-11-04 發表

請問,你而家小朋友最後讀係讀邊間PN呀?
宜家讀緊英藝n班, so far 都ok,  感覺呀仔係學到嘢,特別係英文。

‹ 上一主題|下一主題