用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 青衣學之園
樓主: SCK824
go

青衣學之園   [複製鏈接]

CaCa800 發表於 14-3-14 21:55
我都有打去LH同維記,LH態度真的很差,可能有太多人打去查詢。相反維記職員比較有禮貌°

...
希望 LH 校長看到這個 post。

回覆:青衣學之園

我今日去in…其實冇咩特別,不過第一感覺係個大堂好細同埋好焗,我女就係咁打乞嚏我就焗到頭痛,我全程係到諗如果返學咁多小朋友咪仲焗?

引用:Quote:原帖由+SCK824+於+14-03-14+發表我可

原帖由 CaCa800 於 14-03-14 發表
我都有打去LH同維記,LH態度真的很差,可能有太多人打去查詢。相反維記職員比較有禮貌°

...
其實愛心同學術都好重要!我電話同親臨都有做!出來的感覺係好難受!希望大家不會像我一樣,在學之園有愛心及讀書叻叻

回覆:SCK824 的帖子

我有少少明,唔知點解我今日都有啲啲難受既感覺

引用:我有少少明,唔知點解我今日都有啲啲難受既

原帖由 cytjulia 於 14-03-14 發表
我有少少明,唔知點解我今日都有啲啲難受既感覺
佢地黑面?

回覆 SCK824 的帖子

我朋友個仔今年in k1, 佢都話青衣campus既老師好無愛心,好討厭間學校!但我今日係大角咀campus in, 個到d老師又幾好,個個都有耐性

我都認同幼稚園老師最基本既要求係有愛心!d態度差既老師真係令人好反感!
如果佢做家長俾人甘對待,佢又會覺得點?

我都鍾意維記既staffs及老師、人地夠大把人每日call, 態度不知幾好!多野做唔係大曬!

引用:回覆+SCK824+的帖子 我朋友個仔今年in+k1,

原帖由 adalyho 於 14-03-15 發表

我朋友個仔今年in k1, 佢都話青衣campus既老師好無愛心,好討厭間學校!但我今日係大 ...
多謝你明白!我現在煩惱幼兒園中!當然希望孩兒學習好及有愛心的敎師敎學,本身自己比較喜歡親身去看學校環境及看看小朋友放學的樣子及教師的感覺,(因為我比較得閒)在青衣中,環境最好係啟思但學術淺!宏福最有禮貌,但一舊舊、卓思比較集中,康傑比較為舊,但自理能力高,路德靑衣城環境麻麻,但有愛心,學之園之前講哂!所以我可能要去荃灣區了解下!思博我都去過!有禮貌,交通方便,但環境一般

完全明白做父母真係好想為小朋友揀間最適合佢地既學校!希望你可以搵到心儀既學校,加油!

引用:回覆+SCK824+的帖子 完全明白做父母真係好

完全明白做父母真係好想為小朋友揀間最適合佢地既學校!希望你可以搵到心儀既學校,加 ...
你找到未?

等緊維記result, 前兩天second in佐!希望入到!喜歡校舍新、校長同老師都好友善,好鍾意!
我覺得考學校都好講綠份、阿囡星期三in維記好合作,表現好!相反今日in學之園,未入去已經大喊!其實老師都好有耐性問佐好多次問題,但阿女完全零反應!又唔係眼訓,老師態度又友善、唔知發生乜事!只可以講無緣

引用:等緊維記result,+前兩天second+in佐!希望

等緊維記result, 前兩天second in佐!希望入到!喜歡校舍新、校長同老師都好友善,好鍾意!
我覺得考學校都 ...
希望成功

多謝、大家努力!

引用:Quote:原帖由+adalyho+於+14-03-15+發表回

原帖由 SCK824 於 14-03-15 發表
多謝你明白!我現在煩惱幼兒園中!當然希望孩兒學習好及有愛心的敎師敎學,本身自己比較喜歡親身去看學校環 ...
想問下你話宏福一舊舊係指老師定小朋友?

引用:回覆+SCK824+的帖子 我朋友個仔今年in+k1,

我朋友個仔今年in k1, 佢都話青衣campus既老師好無愛心,好討厭間學校!但我今日係大 ...
可否問朋友舉例遇到無愛心的遭遇嗎?

引用:Quote:原帖由+RMH+於+14-03-14+發表可否分

原帖由 SCK824 於 14-03-14 發表
我可以講!我希望的幼稚園,是要有愛心!可能他們最近比較忙!我打電話及親臨,都只覺得好冰冷!一點感覺都 ...
我明白有時職員未必好熱心咁解答查詢,但個人覺得不置於感覺學校以學店。我哋未讀過其他幼校,但只可以話青衣校長同老師(包括未教過本人小朋友的老師)對幼兒關注和關愛程度我絕對滿意。

引用:Quote:原帖由+SCK824+於+14-03-15+發表多謝

原帖由 小鼠 於 14-03-15 發表
想問下你話宏福一舊舊係指老師定小朋友?
可能我寫得唔好,我是講校址!如宏福花園校舍旁係垃圾房

引用:Quote:原帖由+SCK824+於+14-03-14+發表我可

原帖由 sbux 於 14-03-15 發表
我明白有時職員未必好熱心咁解答查詢,但個人覺得不置於感覺學校以學店。我哋未讀過其他幼校,但只可以話青 ...
各人有各人要求同感受!你喜歡就恭喜你,希望你小孩快樂成長

引用:Quote:原帖由+adalyho+於+14-03-15+發表回

多謝你明白!我現在煩惱幼兒園中!當然希望孩兒學習好及有愛心的敎師敎學,本身自己比較喜歡親身去看學校環 ...
我都是住在青衣,似乎最有名的是學之園。可惜環境真的一般。我都心儀維記,不過囡囡當日interview表現真的不太好。現在最大可能會讀華景Boxhill:)

引用:Quote:原帖由+SCK824+於+14-03-15+發表多謝

原帖由 CaCa800 於 14-03-15 發表
我都是住在青衣,似乎最有名的是學之園。可惜環境真的一般。我都心儀維記,不過囡囡當日interview表現真的 ...
請問華景有PN班!唔該

引用:Quote:原帖由+CaCa800+於+14-03-15+發表我

請問華景有PN班!唔該
Yes! Boxhill has pn. My daughter also attend their playgroup every Saturday morning . The teachers and environment also good.

‹ 上一主題|下一主題