用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 3月2日港澳盃
樓主: chunsamyuen
go

3月2日港澳盃 [複製鏈接]

回覆:kittylam 的帖子

上年我唔記得係華夏定港澳,總決賽去台灣小朋友要8000蚊,真係俾佢嚇一跳

醒目開學勳章

luisc 發表於 14-3-21 17:29
上年我唔記得係華夏定港澳,總決賽去台灣小朋友要8000蚊,真係俾佢嚇一跳

...
應該喺港澳盃,華夏盃決賽要返大陸。

王家爸爸    發表於 14-3-26 16:04

kittyam 發表於 14-3-21 18:55
應該喺港澳盃,華夏盃決賽要返大陸。
係華夏盃去台灣,成8k一位,大小同價。

醒目開學勳章

Anniemun 發表於 14-3-21 20:47
係華夏盃去台灣,成8k一位,大小同價。
唔喺bor,我睇網頁2013 AIMO總決賽喺台灣大學。

http://www.ohgood.cn/Article/ShowArticle.asp?ArticleID=502

kittylam 發表於14-3-21 20:56

http://www.ohgood.cn/Article/ShowArticle.asp?ArticleID= ...
Ic, 上年收到信邀請去台灣,當然冇去,記錯了,謝謝更正。

kittylam    發表於 14-3-21 22:04

引用:Quote:Irismammy+發表於+14-3-20+15:09+請

原帖由 kittylam 於 14-03-20 發表
我可以答你不一定要上堂,我兩個小朋友都喺金獎,大仔喺前10名,仲要喺小五,我兩個冇出去學過任何數學課程 ...
哥哥好叻呀

kittylam  多謝啊!!好耐冇喺度見你啦!!  發表於 14-3-21 22:08

kittylam 發表於 14-3-21 20:56

http://www.ohgood.cn/Article/ShowArticle.asp?ArticleID= ...
原來冇記錯,AIMO 上年真係有亞洲賽邀請華夏盃晉級賽一等奖以上同學到台灣參賽的,因今年再收邀請函是成都舉行才知沒記錯喇!

Anniemun 發表於 14-5-25 23:17
原來冇記錯,AIMO 上年真係有亞洲賽邀請華夏盃晉級賽一等奖以上同學到台灣參賽的,因今年再收邀請函是成都 ...
我估AIMO總決賽係呢間公司每年的重點項目, 因位硬性規定要參賽者join佢地的旅行團, 位位盛惠數千大洋! 原則上本來淨係邀請AIMO晉級賽得獎者參加, 我地今年淨係參加晒華夏盃初賽,港澳盃初賽and新加坡數學競賽初賽, 不過早兩日都收到佢地的邀請, 話你個仔好叻,在新加坡數學競賽初賽得金獎云云...  
所以我諗而家個邀請list已不斷擴大至其他比賽的一等獎/金獎的得獎者. 真係no eye see!

setom 發表於 14-5-26 07:18
我估AIMO總決賽係呢間公司每年的重點項目, 因位硬性規定要參賽者join佢地的旅行團, 位位盛惠數千大洋! 原則 ...
No lar ,華夏盃都要晉級一等獎以上先獲邀,當然,join tour 不會去啦!

Anniemun 發表於 14-5-26 08:13
No lar ,華夏盃都要晉級一等獎以上先獲邀,當然,join tour 不會去啦!
其實佢地好大機會邀請晒有一等獎的學生去呢個決賽, 當然每個學生無論有幾多一等獎都係邀請一次, 佢邀請我地既理由係仔仔在新加坡數學競賽初賽得金獎, 所以都唔排除佢地會邀請埋華夏初賽,晉級賽, 港澳初賽的一等獎學生, 如果可以的話, 邀請晒全部人去仲好添, 不過咁做又太肉酸了!

應該好多BK的家長同我一樣, 淨係參加佢的初賽, 唔比錢佢賺!

回覆 setom 的帖子

我小朋友今年第一次參加華夏杯, 初賽三等, 晉級賽二等, 其他的沒有參加, 但早幾我地都收到可代表香港去成都比賽 , , 這機構真的以比賽為名, 掠水為實

daidai 發表於 14-5-26 12:19
回覆 setom 的帖子

我小朋友今年第一次參加華夏杯, 初賽三等, 晉級賽二等, 其他的沒有參加, 但早幾我地都 ...
其實我地呢d淨係參加初賽的學生,正正就係由參加晉級賽及決賽的人補貼

setom 發表於 14-5-26 12:40
其實我地呢d淨係參加初賽的學生,正正就係由參加晉級賽及決賽的人補貼
...
我的小朋友都系淨參加初賽和晉級賽,從來沒有參加境外的決賽,太費時間了。
‹ 上一主題|下一主題