用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: 最緊要健康
go

樂基程度? [複製鏈接]

我囝囝都讀緊 PN,可能係同學,哈哈~

校長講明課程會因應小朋友的心智、體能發展而定,所以 PN 要做既野唔多~ 自己就覺得呢樣幾好,若過份催谷,基礎可能好,但對知識欠卻興趣,得不償失,循序漸進對小朋友發展。究竟小朋友成功與否,幼稚園的學習水平只係其中一樣。

另外,NET 即是 native english speaker,與其種族與國籍無關,千祈唔好以為係非黃種人便好,正如中國人不一定代表中文好一樣,打個電話,搵個老師傾,自己判斷佢既水平啦,不過,呢個只係說話水平,與教學水平無關。

做任何決定前,要搜集多的數據,咁就唔會做錯決定 :)

引用:我囝囝都讀緊+PN,可能係同學,哈哈~校長講

原帖由 antoniochanbbc 於 14-05-02 發表

校長講明課程會因應小朋友的心智、體能發展而定,所以 PN 要做既野唔 ...
我贊同,唔一定要外國人教先好。反而對小朋友可能會容易接受點,因為始終中國人面貌。最後,希望唔好因為要轉走,而說之前學校如何差如何差。所以在報讀時,應多考慮。

引用:樂基真係好差ka..+入沙呂得25%,+入女拔得3-

原帖由 mimwing 於 14-04-16 發表
樂基真係好差ka..
入沙呂得25%, 入女拔得3-4%
好似係前1,2年嘅數據,今年絕對冇咁亮麗

引用:Quote:原帖由+mimwing+於+14-04-16+發表樂

原帖由 macmate 於 14-06-15 發表
好似係前1,2年嘅數據,今年絕對冇咁亮麗
想知今年派位情況details?tks

引用:我知邊間,好野黎架。朋友讀過,英普語境好

原帖由 Bear999 於 14-04-05 發表
嘩!我都好想知邊間,pm me pls....

太多人pm了,我認識的是這間學券幼稚園,可以參考下。

師資與課程  
全部班任導師均持有幼兒教育專業資格,能說標準、流利的普通話。以主題教學配合青田「我自己會讀」系列全語文故事書,全面培養兒童普通話聽、讀、說的能力;設兩位專職外籍英語教師,每班一星期五天,都有四十分鐘英語教學時間教授劍橋英語故事和美思Phonics課程,為兒童創造良好英語環境;體智能教練哥哥每星期到校一次,加強兒童的體智能訓練。

http://www.sfckglh.edu.hk/home.php

回覆:Milkmilkbobo 的帖子

我有朋友讀緊火炭樂基,佢嗰班都有同學考到蔡繼有和英華,都唔係咁差啫, 我大仔都是今年升小一,競爭係比以前大,我識的朋友就算讀緊st cat, kv, km, 都一樣是要靠自己谷,考私立直資,如只靠晒幼稚園,真係唔得

引用:我有朋友讀緊火炭樂基,佢嗰班都有同學考到

原帖由 Monchhichi926 於 14-07-02 發表
我有朋友讀緊火炭樂基,佢嗰班都有同學考到蔡繼有和英華,都唔係咁差啫, 我大仔都是今年升小一,競爭係比 ...
請問知唔知碧濤樂基ok ma? 將讀PN

引用:我囝囝都讀緊+PN,可能係同學,哈哈~校長講

原帖由 antoniochanbbc 於 14-05-02 發表

校長講明課程會因應小朋友的心智、體能發展而定,所以 PN 要做既野唔 ...
"另外,NET 即是 native english speaker,與其種族與國籍無關,千祈唔好以為係非黃種人便好,正如中國人不一定代表中文好一樣,打個電話,搵個老師傾,自己判斷佢既水平啦,不過,呢個只係說話水平,與教學水平無關。".        我認識的碧濤學生家長話,佢小朋友的英文老師,英文程度同佢自己差不多,可能佢自己仲好少少,佢自己本土大學畢業,一定唔係native English speaker !

引用:我知邊間,好野黎架。朋友讀過,英普語境好

原帖由 Bear999 於 14-04-05 發表
我知邊間,好野黎架。朋友讀過,英普語境好,有學券,普通話老師正統又超愛心,net仲係真net(好似有2個駐 ...
請問可以Pm話我知邊間,thx u

qqmmaa 發表於 14-9-20 19:06
請問可以Pm話我知邊間,thx u
http://www.sfckglh.edu.hk/home.php

回覆:Bear999 的帖子

回覆 SLURPEE 的帖子

請問你點解要轉校?

Why are so many messages blocked? Is it something strange in this school that some people dislike it?

最新一年入咪又係十幾%沙呂,十幾%培基,只係少了拔拔

引用:最新一年入咪又係十幾%沙呂,十幾%培基,只

原帖由 Mimwing 於 15-12-14 發表
最新一年入咪又係十幾%沙呂,十幾%培基,只係少了拔拔
沙呂培基大部分計分或抽入....

引用:Quote:原帖由+Mimwing+於+15-12-14+發表最

原帖由 samchan2179 於 15-12-23 發表
沙呂培基大部分計分或抽入....
唔計世襲扣門,會唔會唔多唔少因為考到私校backup, 大抽獎就可以博盡選兩呂?

引用:Quote:原帖由+samchan2179+於+15-12-23+發

原帖由 jhorizons 於 15-12-24 發表
唔計世襲扣門,會唔會唔多唔少因為考到私校backup, 大抽獎就可以博盡選兩呂?

...
唔多覺特別多有私校收。有但唔係多。

‹ 上一主題|下一主題